Continuă investigațiile pe piața lemnului - Politici & Economie | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Politici & Economie

Continuă investigațiile pe piața lemnului

09 May 2019 - 01:12 PM Politici & Economie

Lemne de focConsiliul Concurenței investighează 94 de companii care activează pe piața lemnului din România, printre care Holzindustrie Schweighofer, Kronospan, Egger și Alredia, precizează instituția într-un comunicat.
Investigația a fost declanșată în 2016, iar ulterior extinsă și urmărește eventualele înțelegeri în vederea împărțirii pieței/surselor de aprovizionare, precum și adjudecării partizilor (volumele de lemn destinate comercializării) la un preț minim în cadrul licitațiilor organizate de Romsilva. „Pe parcursul investigației am obținut noi indicii care sugerează implicarea mai multor companii din domeniu în posibile înțelegeri anticoncurențiale, ceea ce arată că ne uităm cu mare atenție la licitațiile publice din acest sector“, a declarat Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului Concurenței.
La finalul anului 2018 autoritatea a sancționat Forestar SA, Nico Paul SRL şi Saniral SRL cu amenzi totale de aproximativ 497.866 euro pentru trucarea unei licitații derulate de Romsilva prin Direcția Silvică Neamț.
Consiliului Concurenței a finalizat în 2017 o anchetă sectorială pe piața primară a lemnului și a elaborat recomandări. Autoritatea a recomandat Romsilva să elimine posibilitatea acoperirii din alte activități a unor costuri legate de prelucrarea masei lemnoase în instalațiile proprii, iar selectarea partizilor care se vor recolta să fie făcută nediscreționar, în baza unei reglementări interne distincte.

ecologicAlte articole in rubrica Politici & Economie