Start la Programul „Rabla 2014“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Start la Programul „Rabla 2014“

08 April 2014 - 09:16 AM Reciclare & Recuperare

Programul RablaÎncepând din 5 martie 2014, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu au supus dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de Stimulare a înnoirii Parcului Auto Naţional. Ca noutăţi în acest an, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, fiind emise în formă electronică şi urmând să fie alocate în sistemul informatic al AFM. În program vor intra și autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu 8 ani. Vor fi disponibile 20.000 de tichete (17.000 pentru persoane fizice şi 3.000 pentru persoane juridice şi instituţii pulbice), în limita unui buget total de 140 milioane lei. Se va putea utiliza un singur tichet electronic, care va avea o valoare de 6500 lei. Persoanele care vor achiziţiona un automobil ecologic (hibrid, conform cu norma Euro 6 ori cu emisii mai reduse de 100g/km) vor putea beneficia şi de un eco-bonus în valoare de 500 lei. Tichetele alocate pentru persoanele fizice vor fi distribuite pe fiecare județ, în raport cu numărul autovehiculelor uzate aflat în evidenţele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

În perioada 24-28 martie a avut loc sesiunea de depunere şi validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor pentru Programul „Rabla 2014“.

Începând cu 24 martie, reprezentanții AFM împreună cu inspectorii Gărzii Naționale de Mediu vor demara o serie de controale care vor viza atât agenții economici autorizați, cât și cei aflați în curs de autorizare pentru casarea vehiculelor scoase din uz.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare