Baterel și Lumea NON-E. O altfel de poveste a reciclării - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Baterel și Lumea NON-E. O altfel de poveste a reciclării

08 April 2014 - 02:35 PM Reciclare & Recuperare

BaterelAsociația Environ organizează pentru al treilea an consecutiv, standul ,,Micul Ecologist“, o zonă dedicată educației ecologice a copiilor, în cadrul Târgului de Mediu și Tehnologii de Echipamente de Mediu Romenvirotec. În perioada 26-29 martie, copiii de la școlile înscrise în campania ,,Baterel și Lumea Non-E“, dar nu numai, sunt invitați la Centrul Expozițional Romexpo pentru o scurtă incursiune în fascinanta lume a reciclării.

A devenit deja o tradiție ca elevii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, să se întâlnească cu eroii lor preferați, Baterel, Alumina, Cont’Act, Enkai, Hartian sau Lord PET și împreună să pornească în aventura de deschidere a unui nou Portal prin aplicarea Principiilor Colectării Selective și Reciclării. Timp de 4 zile, tinerii vor participa la lecții de educație ecologică nonformală, concursuri de desene, quiz test, concursuri de colectare selectivă, joc de roluri și cursuri de mini-navomodelism.

Promovarea unui comportament eco-responsabil și a unei atitudini preventive în rândul noii generații reprezintă una dintre prioritățile Asociației Environ, astfel că pentru a multiplica efectele educaționale ale campaniei „Baterel și Lumea Non-E“ și a spori impactul mesajului în rândul tinerilor, folosind unul dintre cele mai populare canale de comunicare, a fost lansată și o secțiune de concurs online care se desfășoară pe site și pe pagina de Facebook (www.facebook.com/Baterel). În fiecare lună este anunțată o tematică de concurs referitoare la colectare selectivă, reciclare, reutilizare creativă și alte deprinderi eco, iar cel mai bun răspuns este premiat cu o tabletă de ultimă generație. De asemenea, site-ul proiectului, www.baterel.ro a fost actualizat și optimizat pentru accesul facil de pe smart-phone-uri și tablete și a inaugurat o rubrică de sfaturi practice și la îndemână pentru un stil de viață mai prietenos cu mediu.

Romenvirotec

Ajunsă deja la cea de-a treia ediție, campania națională de conștientizare și responsabilitate socială „Baterel și Lu-mea NON-E“ are în prezent peste 700 de școli și licee înscrise și aproximativ 50.000 de copii care învață principiile de bază în colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

Obiectivul principal al campaniei îl reprezintă promovarea conceptului de educație ecologică în rândul segmentului tânăr, precum și implicarea acestora sub coordonarea cadrelor didactice în programe de colectare selectivă, vizând astfel crearea unui comportament eco-responsabil.

Proiectul urmărește angrenarea elevilor și profesorilor din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial și liceal) într-o competiție pozitivă privind colectarea selectivă, în special a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a celor de baterii și acumulatori, bazată pe concursuri de desene, eseuri și proiecte de colectare.

Copiii înscriși în competiție au astfel posibilitatea de a-și îmbogăți cunoș-tințele într-o manieră atractivă, urmărind aventurile lui Baterel și ale prietenilor săi în încercarea de a înverzi o lume care a uitat să recicleze.  Pe parcursul anului școlar, elevii au ocazia să participe la evenimente de mediu, târguri, lansări de campanii, dar și acțiuni concepute special pentru formarea și dezvoltarea lor ca cetățeni responsabili față de mediu.

„Baterel și Lumea NON-E“ este o campanie inițiată de Asociația Environ, organizație colectivă de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice care urmărește dezvoltarea și implementarea unui sistem eficient de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor electrice, în parteneriat cu Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, organizație de transfer responsabilități privind managementul deșeurilor de baterii și acumulatori care are drept obiectiv dezvoltarea unui sistem eficient de preluare și valorificare a deșeurilor de baterii în concordanță cu legislația în vigoare.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare