„Eroii reciclării” au oferit planetei un cadou de sărbători: mai puține deșeuri! - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

„Eroii reciclării” au oferit planetei un cadou de sărbători: mai puține deșeuri!

30 April 2014 - 10:26 AM Reciclare & Recuperare

Eroii reciclăriiCampania denumită „Fii eroul nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!”, desfăşurată de ECOTIC şi RECOLAMP în incinta magazinului METRO Cash & Carry Băneasa în perioada 02-15 aprilie 2014 ajuns la final. În data de 17 aprilie a avut loc tragerea la sorţi prin care au fost desemnaţi câştigătorii premiilor acordate de organizatori în campanie.

În cadrul campaniei au fost colectate peste 25 kg deşeuri de baterii şi acumulatori portabili, 1.000 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice și 35 kg de becuri și neoanelor arse. Toate deșeurile colectate vor urma cursul reciclării corecte.

Campania „Fii eroul nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!” a presupus predarea de către populaţie a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, precum și a becurilor și neoanelor arse la standul special destinat proiectului aflat în incinta magazinului METRO Cash & Carry Băneasa, situat pe Șoseaua București - Ploiești, sector 1, București, premiul instant câştigat de toţi fiind extrem de valoros: un mediu mai curat!

Eroii reciclării


„Eroii reciclării” au primit taloane de participare pentru tombola organizată la finalul campaniei, astfel:

· 1 talon de participare la tombola pentru DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) pentru 1 DEEE predat la standul proiectului;

· 1 talon de participare la tombola pentru DBA (deșeuri de baterii și acumulatori) pentru 5 baterii și acumulatori portabili uzați;

· 1 talon de participare la tombola aferentă pentru 5 echipamente de iluminat arse (becuri, neoane, lămpi, etc), cu excepția becurilor cu incandescență.

Premiile pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au constat în trei televizoare LED Samsung, iar pentru deșeurile de baterii și acumulatori (DBA), cât și pentru deșeurile de becuri și neoane, au constat în câte trei tablete Acer Iconia 7".

Eroii reciclării


Numele câștigătorilor sunt afișate pe pagina de web: http://www.ecotic.ro/consumatori/proiecte/ proiect_Metro_Baneasa_aprilie.

Campania „Fii eroul nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!” a reprezentat un pas înainte pe drumul pe care îl parcurgem în direcţia conştientizării populaţiei asupra responsabilităţilor ce revin în momentul în care echipamentele electrice și electronice, bateriile și acumulatorii precum și becurile și neoanele devin deșeuri.

Organizatorii au contribuit şi prin această campanie la formarea unei atitudini noi, pro-active în direcţia protecţiei mediului şi eficientizării utilizării resurselor, dorind ca gestul colectării selective să devină un obicei.

ECOTIC, RECOLAMP și METRO Cash & Carry România au ajutat eroii din fiecare din noi pentru un mediu curat! Pentru mai multe detalii, accesaţi www.ecotic.ro, www.recolamp.ro și www.metro.ro.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare