Colectarea selectivă a echipamentelor electrice uzate la Iaşi - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Colectarea selectivă a echipamentelor electrice uzate la Iaşi

30 April 2014 - 11:03 AM Reciclare & Recuperare

Campania de colectare de la IaşiÎn perioada 07 - 18 aprilie 2014, ECOTIC împreună cu Salubris Iași, Agenția Pentru Protecția Mediului din localitate și Primăria municipiului Iași au desfășurat proiectul denumit „Împreună Pentru Un Mediu Curat!”. În total, au fost colectate aproximativ două tone de echipamente vechi și uzate. Toate aceste deșeuri vor urma cursul firesc al reciclării, prin sistemul ECOTIC.

Prin campania denumită „Împreună Pentru Un Mediu Curat!”, organizatorii au dorit să reamintească tuturor locuitorilor din zona Iașiului faptul că deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea umană și pentru mediul înconjurător dacă nu sunt colectate și reciclate corect. Conform legislației în vigoare, colectarea separată și predarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice sunt obligații pe care inclusiv populația trebuie să le respecte.

Prin intermediul campaniei „Împreună Pentru Un Mediu Curat!”, deșeurile de echipamente electrice și electronice au fost preluate direct de la proprietari în cazul în care acestea erau prea mari și grele, iar punctele special destinate colectării acestor deșeuri au fost deschise pe perioada proiectului pentru ca populația să se poată debarasa corect de respectivele DEEE.

Punctele de colectare pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rămân deschise și în următoarea perioadă, astfel:

• Luni: Punctul „Parcare 24 ore” - Str. Alba nr. 1, programul de funcționare fiind între orele 10.00 și 18.00;

• Marți: Punctul „Han Tătar”- esplanada Oancea - Str. Han Tătar - Tătărași, programul de funcționare fiind între orele 10.00 și 18.00;

• Miercuri: Punctul „Podul de Piatră”- Str. Nicolae Iorga (lângă vulcanizare), programul de funcționare fiind între orele 10.00 și 18.00;

• Joi: Punctul „Piața Păcurari”- Str. Cazărmilor nr. 11, având programul de funcționare între orele 10.00 și 18.00;

• Vineri: Punctul „Piața Sudului” (CUG) - Str. Razoarelor nr. 9, programul de funcționare fiind între orele 10.00 - 18.00.

Campania de colectare de la Iaşi


Pentru orice DEEE predat de fiecare locuitor în parte de minim 10 kg, organizatorii au oferit un produs ecologic de curațenie. În total, au fost colectate aproximativ 2 tone echipamente vechi și uzate. Toate aceste echipamente vechi sau defecte vor urma cursul firesc al reciclării, prin sistemul ECOTIC.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare