REMATHOLDING a inaugurat investiția de la Ariceștii Rahtivani - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

REMATHOLDING a inaugurat investiția de la Ariceștii Rahtivani

13 November 2014 - 03:52 PM Reciclare & Recuperare

Grupul REMATHOLDING a început în urmă cu doi ani o investiţie de 10 milioane de euro în judeţul Prahova, în comuna Ariceştii Rahtivani. Pentru realizarea proiectului din Prahova, grupul REMATHOLDING a accesat fonduri europene prin Program Operațional Sectorial „Creşterea Competitivitații Economice“ de aproximativ 4 milioane de euro.

În data de 16 octombrie a.c. a fost inaugurată investiția pe care societatea Rematholding a făcut-o în comuna Ariceștii Rahtivani din județul Prahova. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai administrației publice locale, parteneri de afaceri și alți invitați. Deschiderea a fost făcută de Mihai Sofian, directorul general al Rematholding care a declarat: „Mulțumesc celor prezenți că sunt alături de Rematholding așa cum au mai fost și la celelalte inaugurări ale investițiilor pe care le-am făcut. Ați fost și la Chitila, unde avem cel mai mare shreder din România, care poate prelucra 800 de autovehicule scoase din uz în numai 8 ore, ceea ce face din Rematholding cea mai mare consumatoare de rable din România. Suntem numai câteva firme în România care reciclează cu adevărat VSU-urile, care nu aruncă în pământ uleiurile, antigelul și celelalte fluide, care nu aruncă pe câmpuri parbrizele și anvelopele.

Infrastructură din cadrul investiţieiLa noi se valorifică absolut totul. Metalul ajunge la combinatele siderurgice, sticla la reciclare, iar anvelopele le transformăm în granule de cauciuc, granule care se folosesc din ce în ce mai mult pentru amenajarea locurilor de joacă pentru copii și a terenurilor de sport.

La Chitila avem o instalație de sortat metale neferoase, o investiție unică în Europa de est, făcută cu sprijinul Ministerului Mediului.

Tot împreună cu dumneavoastră am deschis și investiția de la Remat București Sud pentru prelucrarea deșeurilor electrice și electronice.

Puțină lume știe că există în România o instalație ELDAN, o instalație produsă în Danemarca, unică în partea aceasta a Europei și cea mai mare instalație de procesare a deșeurilor electrice din România.

Investiția ELDAN, împreună cu investițiile pentru valorificarea hârtiei, a cartonului și cele pentru producerea de granule au depășit la REMAT Sud suma de 5 milioane de euro.

Acum suntem din nou împreună pentru deschiderea investiției de la Ariceștii Rahtivani, o investiție de 10 milioane de euro!

La festivitatea de inaugurareAm început investiția de aici acum patru ani cu un colectiv tânăr și dornic să dezvolte ceva în țara aceasta. Ceea ce am realizat aici la Aricești poate fi un exemplu pentru întreaga țară în materie de reciclare, de prelucrare a deșeurilor, de sustenabilitate, dar și de colaborare cu autoritățile publice locale. Mulțumesc acum în mod deosebit primăriei Ariceștii Rahtivani, domnului primar Cristea Alexandru și îl asigur cu această ocazie că societatea Rematholding și primăria Ariceștii Rahtivani vor încheia cât de curând primul parteneriat public privat adevărat din România.

Am reușit aici ca împreună cu firma ROSAL să punem în funcțiune o instalație de sortare a deșeurilor colectate de pe domeniul public. Cu instalațiile pe care le-am achiziționat sortăm și valorificăm toată gama de materiale reciclabile: hârtia, plasticul, lemnul și metalul. Nu trebuie să uităm faptul că în România în 90% din cazuri deșeurile ajung încă pe gropile de gunoi. Avem o colaborare foarte bună cu Eco Rom Ambalaje și cu Asociația Ecotic.

Am făcut o instalație pentru producerea de RDF, care este un combustibil neconvențional care se folosește în industria cimentului. În scurt timp vom reuși să încadrăm acest produs în standardele cerute de industria cimentului și vom avea un câștig dublu. În primul rând vom câștiga bani și în al doilea rând vom contribui la reducerea depozitării deșeurilor pe gropile de gunoi.

Tot aici, la Arceștii Rahtivani, putem să depozităm pentru o perioadă de timp limitată deșeuri periculoase.

Mulțumesc colectivului de la Rematholding fiindcă numai datorită lui am reușit să facem și această investiție. Cu ei, cu tinerii de la noi am reușit să facem și să dezvoltăm investițiile și tot datorită lor suntem acum reciclatorul numărul 1 în România, atât din punct de vedere financiar, cât și al rezultatelor. Mulțumesc din nou primăriei Ariceștii Rahtivani, Consiliului Județean Prahova, Ministerului Fondurilor Europene, băncilor City Bank și Raiffeisen care au avut încredere în noi, și în primul rând familiei mele care m-a susținut în tot acest timp“.

Sortarea deşeurilor

Cristea Alexandru, primarul comunei Ariceștii Rahtivani, a subliniat în luare sa de cuvânt importanța pe care investiția făcută de Rematholding o are pentru comunitatea pe care o conduce. „Mă bucură enorm faptul că acum într-o țară în care suntem prea ocupați de mizeria politică vedem că au loc și lucruri pozitive. Astăzi particip la acest eveniment deosebit pentru mine ca edil al comunei Ariceștii Rahtivani, dar și pentru ceilalți locuitori din zonă, prin faptul că aici s-a deschis una dintre cele mai moderne fabrici de reciclare a deșeurilor din România. Nu puteam ajunge aici fără domnul Mihai Sofian, un luptător, dar și un visător în același timp, un om cu viziune căruia îi mulțumesc că a optat să facă investiția pe raza comunei Ariceștii Rahtivani. Datorită dumnealui și a altor firme care au investit pe raza localităţii noastre putem în acest moment să dispunem de un buget generos pe care să-l investim în buna dezvoltare a comunei noastre. Marea mea bucurie este însă și de altă natură. Datorită prezenței Rematholding aici, urmașii noștri și ai dumneavoastră vor trăi într-o lume mai curată. Faceți un exercițiu de imaginație și închipuiți-vă tonele de gunoaie care, dacă nu ar fi fost reciclate aici, ar fi ajuns pe câmpuri, în râuri, în lacuri sau pe marginea drumurilor. Vreau să mulțumesc domnului Mihai Sofian pentru ceea ce a făcut aici,  în mod special pentru ce vrea să facă în continuare, și îl asigur de faptul că va avea întotdeauna în primăria Ariceștii Rahtivani un partener și un prieten“, a spus primarul comunei Ariceștii Rahtivani, Cristea Alexandru.

Investiția de la Ariceştii Rahtivani are ca obiectiv principal colectarea, prelucrarea şi valorificarea deşeurilor rezultate din activităţile firmelor care îşi desfăşoară activitatea în Parcul Industrial Ploieşti Vest-Crâng. Punctul de lucru este amplasat pe un teren de 5 hectare, situat pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, pe DN 72, la aproximativ 10 km de Ploieşti, şi este parte din incinta Parcului Industrial Ploieşti Vest-Crâng. Proiectul se dezvoltă pe o platformă tehnologică betonată de 35.000 mp, pe care s-au construit patru hale tehnologice cu suprafeţe de 400 mp, 1.800 mp, 1.800 mp şi 500 mp.    ecologic

Sortarea deşeurilor
Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare