Din nou împreună, pentru un mediu curat în Botoşani! - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Din nou împreună, pentru un mediu curat în Botoşani!

14 November 2014 - 02:03 PM Reciclare & Recuperare

Colectarea deşeurilorECOTIC, Urban Serv Botoșani, Agenția Pentru Protecția Mediului, primăria din localitate și Modern Calor își unesc încă o dată forțele alături de locuitorii Municipiului Botoșani, pentru un mediu curat. În perioada 01 octombrie - 07 noiembrie, botoșănenii sunt invitați să predea cel puțin 10 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice într-un mod responsabil, premiul instant fiind cu accesoriu util și modern pentru această toamnă. Prin acest gest responsabil, toți câștigăm un mediu mai curat.

Organizatorii își doresc ca în această perioadă, alături de locuitorii municipiului Botoșani să fie făcut încă un pas pe drumul pe care îl parcurgem împreună în direcția adoptării unui mod de viață sănătos și prin reciclarea corectă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

În perioada 01 octombrie - 07 noiembrie a.c., persoanele care predau la punctele de colectare special destinate cel puțin 10 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice primesc instant un accesoriu de sezon modern și foarte util în această toamnă, iar noi toți beneficiem de un mediu mai curat.

Punctele de colectare sunt:

 PIAȚA AGROALIMENTARĂ (Str. Vârnav nr. 22 - Parcarea Piața Viilor), având program în fiecare zi de luni, între orele 9:00 - 16:00;

 ASOCIAȚIA nr. 36 (Str. Aprodu Purice - în spatele Magazinului Util Gară), având program în fiecare zi de marți și joi, între orele 9:00 - 16:00;

 ASOCIAȚIA nr. 63 (Str. Independenței, vis - a - vis de Serconf), având programul următor: miercuri, între orele 9:00 - 16:00 și vineri, între orele 9:00 - 13:30.

Cei care dețin deșeuri de echipamente electrice și electronice mari și voluminoase pot programa împreună cu SC Urban Serv SA Botoșani la numărul de telefon 0231/517.007 și 0747.081.027 preluarea gratuită a acestora, de către o echipă specializată. Solicitările venite în afara programului anunțat vor fi preluate la numărul de telefon: 0741.345.661. Toți participanții care doresc să predea DEEE-urile în acest mod vor beneficia de aceleași drepturi de participare la proiect ca și persoanele care predau DEEE-urile la punctele de colectare mai sus menționate.

Punct de informare

Reciclarea - Un mod de viață!

În perioada 13 - 31 octombrie, ECOTIC în parteneriat cu Retim Ecologic Service, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș (APM) și Primăria Municipiului Timișoara, organizează campania „Reciclarea - Un mod de viață!“. Prin această acțiune, organizatorii vin în sprijinul locuitorilor orașului Timișoara, oferind soluții prietenoase cu mediu pentru colectarea separată a echipamentelor electrice și electronice vechi și uzate. În această perioadă vor fi deschise încă 3 puncte de colectare provizorii, pe lângă cele patru funcționale pe tot parcursul anului.

În această perioadă vor fi deschise trei noi puncte de colectare provizorii, după cum urmează:

 În perioada 13 - 19.10.2014 - Piața Dacia (Intr. Zborului);

 În perioada 20 - 26.10.2014 - Calea Șagului intersecție cu Str. Ana Ipătescu;

 În perioada 27 -  31.10.2014 -  Str. A. Șagu-na intersecție cu Str. T. Maiorescu.

Programul acestor puncte de colectare este următorul: în zilele de luni până vineri, între orele 11:00 – 17:00, iar în zilele sâmbătă și duminică, între orele 10:00 - 13:00.

Predând la aceste puncte în perioada mai sus amintită minim 10 kg de echipamente electrice și electronice vechi și uzate, fiecare cetățean responsabil primește un accesoriu de sezon.

Aceste cadouri instant sunt disponibile și pentru cei care predau DEEE-urile la punctele de colectare municipale deschise pe toată perioada anului în Calea Torontalului nr. 94; Str. Energiei nr. 3 (zona Calea Şagului); Calea Moşniţei nr. 2 şi Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Programul de funcționare al punctelor de colectare municipale este de luni până sâmbătă, între orele 8:00 - 20:00. În cazul în care sunt voluminoase sau prea grele DEEE-urile pe care locuitorii Municipiului Timișoara doresc să le predea în această campanie, RETIM pune la dispoziție în această perioadă serviciul de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor. Pentru a-ceasta este disponibil următorul număr de te- lefon: 0256/ 22.00.64, în intervalul orar 08:00 - 16:00, în zilele lucrătoare, respectiv 08:00 - 13:00 în weekend.    ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare