CCR REBAT organizează o campanie de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori uzați în magazinele DEDEMAN - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR REBAT organizează o campanie de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori uzați în magazinele DEDEMAN

14 November 2014 - 02:31 PM Reciclare & Recuperare

Stand organizat în cadrul campaniei de colectareÎn perioada 1 octombrie - 15 decembrie 2014, CCR REBAT organizează în rețeaua de magazine DEDEMAN campania „Câstigă premii și un mediu mai curat“.

Aceasta se adresează tuturor persoanelor fizice, care au împlinit vârsta de 18 ani, în vederea colectării și reciclării bateriilor și acumulatorilor portabili uzați. Acestea pot fi depuse pentru reciclare în punctele de colectare, special amenajate de CCR REBAT în magazinele DEDEMAN. Orice persoană, care îndeplinește condițiile descrise în regulamentul campaniei, va primi un talon de participare la tombolă în schimbul a zece baterii și/ acumulatori portabili uzați.

CCR REBAT și DEDEMAN încurajează responsabilitatea față de mediu

Această campanie se adresează publicului larg și are ca scop creșterea gradului de informare, conștien-tizare și responsabilizare ale consumatorului final despre nocivitatea deșeurilor de baterii și acumulatori asupra mediului înconjurător. Talonul de participare la tombolă conține scurte mesaje de informare despre bateriile și acumulatorii portabili:

 o singură baterie uzată aruncată otrăvește aproape 4000 de litri de apă;

 bateriile conţin substanţe toxice precum: mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu care afectează grav sănătatea umană;

 mercurul în contact cu apa formează un compus cancerigen (metil-mercur) care afectează sistemul nervos şi rinichii;

 substanţele conţinute de bateriile aruncate vor ajunge în sol şi ape, iar când solul şi apa sunt contaminate, a-ceste substanţe ajung în corpul plantelor şi animalelor, acumulându-se de-a lungul lanţurilor trofice.

CCR REBAT și DEDEMAN premiază responsabilitatea față de mediu

În cadrul campaniei, organizatorul CCR REBAT oferă premii, constând în echipamente electrice și electronice de mici dimensiuni: cafetiere, tablete, aspiratoare etc. Câștigătorii sunt desemnați lunar prin tragere la sorți de către organizatori, în ultima zi lucrătoare a lunii. Regulamentul oficial al Campaniei „Câştigă premii și un mediu mai curat“ este disponibil pe site-urile organizatorilor www.rebat.ro  și www.dedeman.ro.

 ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare