Peste 100 de premii oferite în cadrul campaniei „Ecobanca - Banca ta de reciclare“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Peste 100 de premii oferite în cadrul campaniei „Ecobanca - Banca ta de reciclare“

14 November 2014 - 02:35 PM Reciclare & Recuperare

EcobancaFinalul lunii septembrie a marcat încheierea celei de-a doua ediții a campaniei de informare, conștientizare și stimulare a colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a celor de baterii și acumulatori (DBA), „Ecobanca - Banca ta de reciclare“, organizată de Asociația Environ în perioada 5 iunie - 30 septembrie 2014.

Proiectul Ecobanca, prima rețea de puncte mobile de colectare, s-a bucurat de un real succes în rândul locuitorilor Capitalei, peste 500 de bucu-reșteni preocupați de protecția mediului înconjurător, colectând și predând spre reciclare în total peste 25 de tone de DEEE și 2 tone de baterii uzate. La finalul campaniei, Asociația Environ a premiat cei 110 participanți câștigători care au acumulat pe cardurile Ecobanca numărul de puncte necesar pentru unul din cele șase tipuri de premii puse în joc, oferind astfel: 16 aparate de fotografiat, 28 aspiratoare, 33 tablete, 24 televizoare, 2 mașini de spălat și 7 combine frigorifice.

Participarea în campanie s-a realizat prin predarea gratuită a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate la punctele mobile de colectare care au staționat pe perioada desfășurării campaniei în principalele parcuri din Capitală: Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului, Parcul Carol, Parcul Floreasca, Parcul Cișmigiu, Parcul Crângași, Parcul Circului, voluntarii proiectului fiind permanent disponibili să asigure preluarea deșeurilor și să ofere informații despre proiect tuturor persoanelor interesate.

Campania „Ecobanca - Banca ta de reciclare“ face parte din strategia Asociației Environ de susținere proactivă a procesului de transformare a României într-o veritabilă societate a reciclării și de atingere a dezideratului „zero waste“ și are drept obiective creșterea gradului de conștentizare a pericolului risipirii resurselor naturale și eliminării necontrolate a deșeurilor electrice și bateriilor uzate, urmărind totodată promovarea susținută a unui comportament eco - responsabil în rândul locuitorilor Capitalei și implicarea acestora în proiecte de protejare a mediului. De asemenea, proiectul vizează creșterea cantităților de deșeuri colectate efectiv de la populație, favorizând astfel atingerea țintelor europene referitoare la prevenirea și reciclarea deșeurilor.

Prima ediție a campaniei a avut loc în perioada iunie - septembrie 2013, iar la final au fost premiați 96 de câștigători din rândul celor mai implicați participanți și au fost colectate peste 12 tone DEEE și DBA.

„Ecobanca - Banca ta de reciclare“ este un proiect inițiat de Asociația Environ în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Primăria Generală a Municipiului București, cu sprijinul Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB), Rematholding și GreenWEEE.

Asociația Environ este o organizație colectivă non-profit de management al deșeurilor de echipamente electrice și electronice, având ca scop preluarea responsabilităților producătorilor și importatorilor referitoare la colectarea, tratarea, valorificarea și eliminarea nepoluantă a acestor tipuri de deșeuri. Asociația Environ are două obiective principale: organizarea și implementarea unui sistem eficient de management al DEEE și atingerea obiectivelor de reciclare pe acest flux de deșeuri, conform prevederilor Directivei 2002/96/EC transpusă în legislația națională prin HG 1037/2010 și a noii Directive privind DEEE, 2012/19/EC.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare