F64 s-a alăturat campaniei ,,Privește Partea Pozitivă” a Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

F64 s-a alăturat campaniei ,,Privește Partea Pozitivă” a Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor

13 February 2015 - 02:51 PM Reciclare & Recuperare

Magazin din reţeaua F64Compania F64 Studio, cel mai mare retailer specializat în echipamente foto - video, s-a alăturat Campaniei naționale de stimulare a colectării deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, „Privește Partea Pozitivă“, desfășurată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Astfel, de la începutul anului 2015, clienții F64 se pot înscrie în campanie, predând bateriile uzate în cutiile speciale de colectare situate în magazin.

„Îmbunătățirea performanțelor constituie o preocupare permanentă pentru noi, fie că vorbim despre creșterea cifrei de afaceri, dezvoltarea paletei de produse și servicii oferite clienților sau despre îndeplinirea obligațiilor de mediu pe care le avem. Tocmai de aceea, programul propus de SNRB ne-a atras atenția încă de la început și am acceptat cu drag să ne asociem în susținerea activă a campaniei prin implementarea în cadrul magazinului nostru și prin promovarea în mediul online. Clienții noștri sunt mari consumatori de baterii și ne bucurăm că prin intermediul acestui proiect, le putem oferi o soluție pentru debarasarea corespunzătoare a acestor deșeuri periculoase“, au declarat reprezentanții companiei F64.

F64 Studio este lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deținând cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic, www.f64.ro, dar și cel mai mare showroom dedicat domeniului foto din Europa de Sud-Est. În cadrul campaniei „Privește Partea Pozitivă“, parteneriatul cu F64 permite abordarea directă a unei noi categorii de public țintă, respectiv pasionații de artă fotografică, un segment important pe piața generatorilor de deșeuri de baterii.

Campania „Privește Partea Pozitivă“ are drept obiective creșterea cantităților de baterii portabile uzate colectate efectiv, facilitând atingerea țintelor naționale de reciclare asumate, crearea sistemelor de colectare accesibile populației, stimularea unui comportament responsabil față de mediu și generarea unei obișnuințe de reciclare.

Prin intermediul acestui proiect, Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) urmărește de asemenea informarea și creșterea nivelului de conștientizare a populației referitor la necesitatea colectării selective și reciclării deșeurilor de baterii și activarea consumatorilor de baterii în direcția gestionării lor în mod ecologic prin promovarea avantajelor asociate reciclării acestui tip de deșeuri periculoase: eliminarea riscurilor de poluare a mediului și de afectare a sănătății umane, recuperarea de metale valoroase precum cobalt, nichel, argint, aur, economisirea consumului energetic și limitarea exploatării resurselor naturale limitate.

Campania „Privește Partea Pozitivă“ se adresează tuturor persoanelor fizice care colectează și predau baterii portabile uzate către rețeaua de colectare SNRB. La fiecare 20 de baterii predate, participanții câștigă automat un blister cu patru baterii noi și se înscriu în tragerea la sorți lunară pentru o tabletă. Nu există limită de participări pentru un concurent, așadar cu cât mai multe baterii trimise, cu atât mai multe șanse de câștig. De la startul campaniei din luna noiembrie și până în prezent, peste 250 de persoane s-au înscris deja în competiție.

Înscrierile în campanie și solicitările pentru plicurile speciale destinate colectării deșeurilor de baterii se pot face direct în magazinul F64, magazinele UPC sau prin completarea formularului online de înscriere. În curând, pe site-ul dedicat campaniei va fi disponibilă o hartă interactivă a punctelor naționale de colectare care va include întreaga rețea de magazine partenere, oferind astfel participanților posibilitatea de a localiza cel mai apropiat punct de colectare și înscriere în campanie.

Regulamentul complet al campaniei, dar și alte informații referitoare la concurs sunt disponibile atât pe pagina oficială www. snrb.org, cât și pe rețelele de socializare, www.facebook.com/colecteazabaterii, unde organizatorii campaniei pregătesc și alte premii surpriză pentru participanți.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare