1000 tone de deşeuri colectate prin staţiile SIGUREC - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

1000 tone de deşeuri colectate prin staţiile SIGUREC

09 April 2015 - 01:47 PM Reciclare & Recuperare

Staţie SIGURECLa începutul lunii martie a.c, Carrefour România şi Green Group au prezentat rezultatele sistemului de colectare selectivă a deşeurilor SIGUREC şi au anunţat planurile de dezvoltare ale proiectului pentru anul 2015. Astfel, în total, în perioada 1 august - 31 decembrie 2014, staţiile SIGUREC au colectat peste 1.000 de tone deşeuri care au fost trimise direct în fabricile de reciclare din România.

Cantităţile de deşeuri preluate prin sistemul SIGUREC în ultimele cinci luni ale anului 2014 au fost 772.063 unităţi de ambalaje PET-uri, doze şi sticlă, 310.121 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice şi 259.063 kg de hârtie/carton.

Buzău este orașul campion la reciclarea echipamentelor electrice și electronice, precum şi la deşeurile de hârtie/ carton şi aluminiu, iar la ambalajele PET şi sticlă, staţia amplasată la Carrefour Băneasa este pe primul loc la colectare.

„Prin staţiile SIGUREC, oamenii beneficiază de un sistem automatizat de preluare a deşeurilor, fiind în schimb recompensaţi sub formă de discount la cumpărăturile efectuate în magazinele Carrefour“, a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group.

Primele noi staţii din 2015 vor fi deschise începând cu data de 11 martie în parcările magazinelor Carrefour Ploiești, Carrefour Colentina şi Carrefour Berceni.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare