Infringement pe ambalaje - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Infringement pe ambalaje

02 May 2015 - 11:05 AM Reciclare & Recuperare

AmbalajeRomânia va intra în procedura de infringement pentru ca nu și-a îndeplinit îndatoririle în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Comisia Europeană a anuntat miercuri, 29 aprilie, că trimite România în fața Curții de Justiție a UE (CJUE) pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în dreptul său intern legislația revizuită a UE privind deșeurile de ambalaje.
Versiunea revizuită a Directivei privind ambalajele actualizează normele privind ambalajele si deșeurile de ambalaje, în vederea reducerii impactului acestora asupra mediului. Statele membre au avut obligația de a asigura intrarea în vigoare a actelor cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformitații cu directiva pana la 30 septembrie 2013. România, care a depășit termenul inițial, a primit o scrisoare de punere în întârziere la 29 noiembrie 2013, urmată de un aviz motivat la 11 iulie 2014. La mai mult de un an și jumătate de la expirarea termenului, directiva încă nu a fost transpusă în legislatia naționala. Prin urmare, Comisia a decis să trimita România în fața Curții de Justiție a UE.
Ani de zile s-a considerat că principala problemă a României este gradul scăzut de educație în ceea ce privește deșeurile. Acum se vede că nu educația este problema, ci nepăsarea sau neputința autorităților statului.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare