CCR REBAT și Carrefour reiau campania „Reciclează și te recompensăm“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR REBAT și Carrefour reiau campania „Reciclează și te recompensăm“

10 May 2015 - 02:03 PM Reciclare & Recuperare

Campania RebatCCR REBAT și Carrefour desfășoară cea de-a doua ediție a programului „Reciclează și te recompensăm!“ în perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2015.

Programul se derulează în rețeaua de hipermarketuri Carrefour din toată țara și are ca obiectiv colectarea și reciclarea bateriilor și a-cumulatorilor portabili uzați, prin interme- diul punctelor de colectare special amenajate de CCR REBAT.

De asemenea, campania urmărește creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare ale consumatorului final prin mesaje de informare despre nocivitatea bateriilor și acumulatorilor uzați asupra mediului înconjurător, vizând schimbarea la nivel comportamental:

- deșeurile de baterii și acumulatori sunt nocive și nu sunt biodegradabile;
- o baterie uzată poluează un metru pătrat de pământ și otrăvește aproape 4.000 de litri de apă;
- bateriile conțin substanțe toxice precum: mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu, care poluează mediul înconjurător și afectează grav sănătatea umană;
- fabricarea unei baterii consumă de 50 de ori mai multă energie decât cea produsă de baterie;
- o baterie conține în medie 20 de grame de metal, iar 50 de baterii conțin un kilogram de metal care poate fi refolosit în industrie;
- prin colectarea separată, bateriile sunt stocate în siguranță și transferate către instalațiile de tratare, iar substanțele conținute pot fi reutilizate contribuind la conservarea resurselor naturale.

Pentru fiecare patru baterii uzate sau patru acumulatori vechi colectate în cadrul campaniei, în punctele special amenajate de CCR REBAT în hipermarketurile Carrefour, consumatorul primește cadou o baterie nouă de tip R6 marca proprie Carrefour.

Mai multe detalii despre programul „Reciclează și te recompensăm!“ regăsiți pe site-urile www.rebat.ro și www.carrefour.ro.

 ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare