Cea de-a patra ediţie a campaniei „Olimpiada Deşeurilor“, în plină desfăşurare - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Cea de-a patra ediţie a campaniei „Olimpiada Deşeurilor“, în plină desfăşurare

08 June 2015 - 11:39 AM Reciclare & Recuperare

Deşeuri electronice (foto Agerpres)Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi al Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu, compania Gremlin în parteneriat cu CCR România a organizat în intervalul 14 aprilie - 05 iunie 2015 cea de-a patra ediţie a campaniei „Olimpiada Deşeurilor 2015“, o acţiune de conştientizare în domeniul colectării selective.

Aflată la cea de-a patra ediţie, campania „Olimpiada Deşeurilor“ reprezintă o oportunitate pentru elevii din clasele I-VIII din judeţul Constanța de a-şi însuşi bunele practici în vederea reciclării, precum şi de a câştiga premiile oferite de organizatori.

În cadrul ediţiei de anul acesta cele 60 de clase înscrise în campanie au trebuit să colecteze o cantitate totală de minimum 50 kilograme de deşeuri pentru cele două categorii de deşeuri care fac obiectul campaniei: baterii şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Pe data de 15 iunie, în cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „Calculatoraşul cel voinic“ şi „BATI cel viteaz“, claselor care au colectat cele mai mari cantităţi pentru fiecare categorie de deşeuri în parte, precum şi „Trofeul Olimpiada Deşeurilor 2015“, care va fi acordat clasei care va colecta cea mai mare cantitate totală de deşeuri.

Până atunci însă, clasele înscrise în campanie se întrec în a colecta cele mai mari cantităţi de deşeuri din baterii şi echipamente electrice şi electronice. Iar asta pentru că şi pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, în timp ce clasele care vor reuşi să colecteze o cantitate totală de minimum 50 de kilograme vor primi o diplomă şi un premiu de participare.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare