Peste 1.000 kg de DEEE colectate în campania „Zilele Reciclării în Craiova“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Peste 1.000 kg de DEEE colectate în campania „Zilele Reciclării în Craiova“

14 September 2015 - 02:46 PM Reciclare & Recuperare

EcoterrianulÎn perioada 24 - 31 iulie, ECOTIC a organizat cu sprijinul Primăriei Craiova, al Agenției pentru Protecția Mediului Dolj, Dedeman, REMATHOLDING și Asociației Recolamp, o nouă campanie de conștientizare și colectare, denumită „Zilele Reciclării în orașul Craiova!“.

Campania a făcut parte din seria de 30 de campanii locale care sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic „Zilele Reciclării în orașul tău!“. Aceste campanii fac parte din proiectul „Caravana ECOTIC“, proiect dezvoltat de către Asociația ECOTIC prin contribuția instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Prin implementarea acestei campanii, ECOTIC și-a propus să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

Prezența reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Dolj și a reprezentanților media la evenimentul de deschidere din 24 iulie a subliniat încă odată implicarea acestor entități în acțiuni dedicate conștientizării populației privind problemele de mediu. Craiovenii au răspuns prompt la eco-mesajele transmise de către organizatori, predând peste 1.000 kg de DEEE la Caravana. ECOTIC se va asigura că toate deșeurile de echipamente electrice și electronice colectate separat și predate responsabil, în acest proiect, vor urma cursul corect al reciclării.

În cele 8 zile de campanie (24 - 31 iulie), peste 1.000 de locuitori și turiști din Craiova au vizitat caravana amplasată în Piața William Shakespeare (Esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu“) și au predat deșeuri de echipamente electrice și electronice.

În cadrul acestei campanii au fost organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat s-a oferit un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE a avut ca premii 3 tablete Samsung oferite de către Dedeman, iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă Samsung oferită de către Recolamp. Câștigătorii se regăsesc pe www. ecotic.ro (http://www.ecotic.ro/stiri/zilele-reciclarii-in-craiova/).

Tot pe acest site puteți descoperi o hartă interactivă pentru localizarea celor mai apropiate puncte de colectare din România, unde pot fi predate ușor și rapid deșeurile electrice și electronice (DEEE), precum și bateriile și acumulatorii uzați (DBA).

Caravana Ecotic

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC“ este și programul dedicat școlilor, denumit „Zilele ECO în Școala ta!“. În cadrul acestui program au fost vizitate 104 instituții de învățământ din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Focșani, Brăila, Galați și Buzău, urmând ca până în iunie 2016, campania să cuprindă un număr de peste 200 de școli implicate la nivel național.

Mai multe detalii pe pagina web www. caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Filmul de prezentare al caravanei este disponibil aici: https://www.youtube. com/watch?v=oEkxiZKXrNo.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare