Energy Boutique - Reîncarcă Energia Planetei! - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Energy Boutique - Reîncarcă Energia Planetei!

14 September 2015 - 03:22 PM Reciclare & Recuperare

Energy BoutiqueAsociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a devenit în 2015 partener oficial al celei de-a șasea ediții Via Sport, un proiect ambițios desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, care are drept obiectiv promovarea activităților fizice în aer liber, lansând conceptul inovator Energy Boutique, un spațiu de reîncărcare a energiei și totodată un punct de informare.

Pe parcursul a nouă weekend-uri călduroase de vară,  în perioada 26 iunie - 23 august, Energy Boutique a constituit punctul de întâlnire pentru toți bucureștenii care au participat la activitățile sportive din cadrul Via Sport, fie la o plimbare cu bicicleta sau cu rolele, fie să joace o partidă de tenis ori baschet, fie să se relaxeze în cadrul unei sesiuni de yoga, și pe care bateriile telefoanelor inteligente i-au deconectat de la lumea virtuală. Echipa tânără și dinamică de la Energy Boutique le-a oferit tuturor participanților posibilitatea de a își încărca în mod gratuit bateria terminalelor mobile și totodată, i-a pus la curent cu informații utile referitoare la importanța gestionării responsabile a bateriilor uzate, iar cei care au predat minim 20 de baterii uzate au fost recompensați cu câte un blister cu patru baterii noi.

Mai mult decât atât, în fiecare zi de sâmbătă, între orele 17 și 20, organizatorii au oferit câte o băutură energizantă concurenților la Energy Quiz Contest, un joc educativ bazat pe întrebări ce au avut rolul de a-i determina pe participanți să ia în considerare riscurile la care se supun aruncând haotic deșeurile de baterii și acumulatori și impactul negativ asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

Participanţi la Energy Quiz Contest

Bilanțul la finalul unei veri în care creativitatea, sportul și simțul civic au avut prioritate, este mai mult decât pozitiv: peste 1000 de persoane s-au conectat la sursa de alimentare cu energie benefică de la Energy Boutique, iar răspunsurile corecte ale celor peste 500 de participanți la Energy Quiz Contest și cele peste 100 de kg de baterii uzate colectate, reprezintă mărturia succesului acestui proiect, care și-a atins astfel obiectivul de creștere a nivelului de conștientizare cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de baterii.

Se completează testulConceptul Energy Boutique s-a desfășurat sub umbrela campaniei naționale de informare și stimulare a colectării selective a bateriilor portabile uzate, „Privește Partea Pozitivă“, derulată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) în perioada 14 noiembrie 2014 - 31 decembrie 2015.

Proiectul „Privește Partea Pozitivă“ se adresează tuturor persoanelor fizice care colectează  și predau minim 20 de baterii portabile uzate către rețeaua națională de colectare SNRB. La fiecare 20 de baterii predate, participanții primesc automat un blister cu baterii noi și se înscriu în tragerea la sorți lunară pentru o tabletă.

Întrucât nu există o limită de participări pentru un concurent, mai multe baterii trimise reprezintă mai multe șanse de câștig.

Până în prezent, peste 5000 de persoane s-au înscris în campanie, predând spre reciclare mai mult de 3 tone de deșeuri de baterii în punctele de colectare în care se desfășoară campania din rețelele magazinelor Domo, Flanco, UPC, Chicco, câteva dintre hipermarket-urile Kaufland,  benzinăriile Socar, MCM Petrol, Romar Oil, magazinul F64, supermarket-urile Zanfir și alte câteva magazine din țară. Lista completă a punctelor de colectare participante în campanie poate fi verificată accesând harta interactivă pe site-ul oficial al campaniei, www.colecteazabaterii.ro.

Prin intermediul campaniei „Privește Partea Pozitivă“, organizatorii urmăresc realizarea obiectivelor de creștere a cantităților de baterii portabile uzate colectate, facilitând astfel atingerea țintelor naționale, activarea consumatorilor de baterii în direcția asumării responsabilității de gestionare ecologică a deșeurilor generate și crearea sistemelor de colectare accesibile populației, și tocmai de aceea există minim un punct de colectare participant în campanie în fiecare oraș din țară.

Regulamentul oficial, lista câștigătorilor lunari, precum și alte noutăți referitoare la campanie, pot fi consultate pe pagina www. colecteazabaterii.ro, precum și pe www.facebook.com/colecteazabaterii.

Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o structură de management al responsabilității extinse a producătorilor de baterii și acumulatori, având ca scop preluarea obligațiilor legale privind colectarea, tratarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor de baterii și acumulatori în conformitate cu prevederile Directivei 2006/66/CE, transpusă în legislația națională prin HG nr. 1132/2008. SNRB este membru fondator EUCOBAT - organizație pan-europeană a sistemelor colective de gestionare a deșeurilor de baterii.      Roxana PuiaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare