Asociația Environ a lansat în premieră absolută platforma online Magazin Baterel - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Asociația Environ a lansat în premieră absolută platforma online Magazin Baterel

15 October 2015 - 12:42 PM Reciclare & Recuperare

Magazin BaterelStartul ediției cu numărul cinci al campaniei „Baterel și Lumea Non-E“ la debutul noului an școlar 2015 - 2016 a prilejuit lansarea în premieră absolută, de către Asociația Environ, a platformei online, Magazin Baterel, un proiect unic în România dedicat tuturor elevilor care se implică activ în reciclare.

Aplicația magazinbaterel.ro este un concept inovator, fiind primul magazin online dezvoltat în cadrul unei campanii de educație ecologică, folosind un sistem de plată prin puncte, care are drept obiectiv recompensarea elevilor, fără excepție, pentru comportamentul responsabil față de mediu pe care îl demonstrează implicându-se activ în proiecte de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor.

Platforma www.magazinbaterel.ro oferă copiilor de toate vârstele posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de rechizite: de la simple instrumente de scris, agende școlare, articole pentru activități artistice, caiete, carioci și creioane colorate, penare, până la accesorii pentru birou și ghiozdane cu eroii preferați din desenele animate. Produsele pot fi comandate folosind punctele acumulate în urma predării deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, singura condiție fiind înscrierea și participarea activă în campania „Baterel și Lumea Non-E“.

Baterel„Am ales să sărbătorim succesul înregistrat în cele patru ediții ale acestei campanii, printr-un upgrade la ediția a cincea. Lansarea platformei online Magazin Baterel a fost continuarea firească a demersului inițiat anul trecut când, folosind același principiu, am publicat Catalogul de premii Baterel. Extinderea paletei de premii oferite, neimpunând o limitare cantitativă și creând posibilitatea ca fiecare copil să beneficieze în mod direct de avantajele participării în această campanie, reprezintă dovada asumării angajamentului nostru ferm de a propovădui educația ecologică în unitățile de învățământ din România. Bucuria pe care o vedem pe chipurile copiilor când sunt răsplătiți pentru eforturile depuse, reprezintă acea forță motrice care ne determină să continuăm acest proiect și să îl dezvoltăm, perfecționându-ne de la ediție la ediție, până la stadiul de excelență“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

O altă noutate în ediția de anul acesta a campaniei o reprezintă premierea primelor trei unități de învățământ care colectează cele mai mari cantități de deșeuri electronice și baterii uzate, astfel: ocupanții locului întâi la fiecare din cele două categorii câștigă câte o excursie la instituțiile europene de la Bruxelles (zece locuri pentru elevi plus un profesor coordonator), iar participanții de pe locurile II și III sunt recompensați cu câte un „summer camp“ pentru zece elevi și un profesor coordonator. Alte premii puse în joc sunt: 2 biciclete, 5 tablete, 12 telefoane inteligente, 2 camere foto, 2 laptop-uri și 2 MP4 playere, însă surprizele organizatorilor vor continua pe perioada derulării proiectului.

La finalul ediției 2014 - 2015, în total, peste 3500 de elevi au fost premiați cu rechizite, biciclete, role, aparate foto, tablete, tricouri și șepci inscripționate cu eroul favorit, Baterel.

Ediția a V-a a campaniei „Baterel și Lumea Non-E“ se desfășoară în perioada 1 septembrie 2015 - 15 iunie 2016 și are drept obiective educarea elevilor din toate ciclurile de învățământ în sensul promovării beneficiilor colectării selective a deșeurilor reciclabile, sprijinirea cadrelor didactice în susținerea orelor de educație ecologică și realizarea unei rețele naționale de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor și acumulatorilor uzați.

Campania are mai multe segmente de competiție, fiind adresată atât preșcolarilor, cât și elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal care se pot întrece în concursurile de desene, eseuri, reportaje, implicare socială și promovare online, dar cuprinde și o secțiune de competiție între unitățile de învățământ, dar și una între profesorii implicați.

Regulamentul oficial al campaniei, detalii privind participarea și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe www.baterel.ro și www.magazinbaterel.ro.

Campania „Baterel și Lumea Non-E“ este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizată de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației și Cercetării Științifice, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al Gărzii Naționale de Mediu.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare