CCR România desfăşoară o nouă campanie în judeţul Satu Mare - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR România desfăşoară o nouă campanie în judeţul Satu Mare

12 November 2015 - 05:17 PM Reciclare & Recuperare

CCR România„Cel mai tare la reciclare“ este noua campanie de reciclare, desfășurată la nivel județean de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare în parteneriat cu CCR România, lansată pe o perioadă de un an cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei, sărbătorită în data de 23 septembrie.

Campania se desfășoară sub forma unei competiții pentru agenții colectori locali, cu scopul de a mobiliza și impulsiona colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în rândul locuitorilor din județ prin intermediul agenților locali, dar și de a minimiza cantitatea de deşeuri din depozitul ecologic al judeţului Satu Mare, destinat doar deşeurilor biodegradabile.

Competiția este organizată în colaborare cu Instituția Prefectului, ISJ Satu Mare, unități administrativ teritoriale și agenți autorizați pe colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile. CCR Logistics Systems și CCR REBAT vor asigura pe toată perioada campaniei de colectare servicii de management al deșeurilor.

În funcție de cele mai multe contracte încheiate, cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile colectate pe cap de locuitor și cele mai creative, inovatoare metode, instrumente de sensibilizare a populaţiei (cetăţeni, preşcolari, şcolari) în colectarea deşeurilor reciclabile, la finalul campaniei va fi declarat „Agentul economic colector al anului“.

Municipiul, oraşul sau comuna care va colecta cantitatea cea mai mare de deşeuri reciclabile pe cap de locuitor la nivelul localităţii va fi desemnat „Cel mai tare la reciclare“. Câștigătorul va beneficia de o zonă de picnic realizată de către „Agentul economic colector al anului“ pentru efortul depus de comunitate în beneficiul mediului prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice şi electronice.

Rezultatele parțiale ale campaniei vor fi evaluate periodic cu ocazia celebrării evenimentelor de mediu din calendarul ecologic: în luna decembrie cu ocazia Zilei Mondiale a Biodiversităţii, în martie 2016 cu ocazia Zilei Mondiale a Apei și în iulie 2016 cu ocazia Zilei Mondiale a Populaţiei.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare