Rematholding este prima firmă de reciclare din România care a obținut certificarea WEEELabex - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Rematholding este prima firmă de reciclare din România care a obținut certificarea WEEELabex

30 December 2015 - 11:20 AM Reciclare & Recuperare

Nicolae Manole, consilier economicReciclarea deșeurilor electrice și electronice este o activitate care necesită pe lângă investiții și seriozitate și o recunoaștere din partea organizațiilor producătorilor de echipamente electrice și electronice. În viitorul apropiat singurii care vor mai activa în acest domeniu vor fi cei care vor implementa standardele de calitate WEEELABEX.

Despre certificarea societății Rematholding am vorbit cu Nicolae Manole consilier economic al societății.  Acesta ne-a declarat:

WEEEELabex este un standard european care prevede o serie de cerințe de îndeplinit de către cei care colectează , transport, tratează și valorifică deșeurile de echipamente electrice și electronice(DEEE). Acest standard presupune luarea unor măsuri atât în ceea ce privește colectarea dar mai ales în ceea ce privește tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, astfel încât să se poată separa componentele, materialelel, substanțele periculoase din DEEE, iar celelalte fracții care rezultă, fier, cupru, alamă și altele să fie redate circuitului economic.

Certificarea WEEELabex este destul de răspândită la firmele de tratare deșeuri de echipamente electrice și electronice din Europa. La noi, în România, Rematholding este prima firmă care a aobținut această certificare. Sigur că vor fi în viitor și alte firme care vor avea acest standard, dar noi ne pregătim însă pentru anul 2017, când implementarea acestui standard va fi obligatoriu pentru toți cei care tratează deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Deocamdată această certificare este voluntară, dar din 2017 cine nu are această certificare nu mai poate face tratarea legală, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, a DEEE.

Rematholding este acum certificat pe trei fluxuri de tratare a DEEE.

Primul flux este cel al deșeurilor de echipamente de uz casnic de mari dimensiuni, mașini de spălat, radiatoare, calorifere, și așa mai departe.

Al doilea flux este pentru aparate de mici dimensiuni, aparate folosite pentru igiena corporală și pentru bucătărie și echipamente IT&C respectiv calculatoare, radio, camere de luat vederi, scule, unelte, corpuri de iluminat, jucării, aparatură medicală și aparate de supraveghere și control.

Un altreilea flux pe care ne-am certificat este cela al monitoarelor și televizoarelor cu tub CRT”.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare