Colectarea selectivă în Bucureşti se face doar prin programe-pilot - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Colectarea selectivă în Bucureşti se face doar prin programe-pilot

09 February 2016 - 01:02 PM Reciclare & Recuperare

PubeleColectarea separată a deșeurilor este o provocare permanentă pentru mediul privat, cetățean și pentru toate autoritățile publice implicate în domeniul deșeurilor. Magdalena Iuga, directorul executiv al Direcției Utilități Publice a Primăriei Municipiului București, a declarat că din păcate în Capitală colectarea separată a deșeurilor s-a realizat numai pe programe-pilot.
„Suntem departe de a spune că realizăm colectarea separată în București. Dacă mă refer strict la colectarea separată, până în prezent în Capitală aceasta s-a realizat numai prin programe-pilot. Suntem departe de a spune că suntem conștienți de faptul că avem obligativitatea să colectăm separat și să dăm valoare deșeurilor municipale“, a adăugat Magdalena Iuga.

Aceasta a menționat că un incinerator de deșeuri în București are ca termen de punere în funcțiune anul 2020 și potrivit acesteia, valoarea estimată a incineratorului finanțat din fonduri europene este de aproximativ 230 de milioane de euro, iar capacitatea lui este stabilită în prezent la o valoare de 300.000-350.000 de tone anual.

De asemenea, directorul Iuga a precizat că sistemul de colectare a deșeurilor „din ușă în ușă“ va fi cel mai eficient, iar „fiecare operator de salubritate căruia i se va delega execuția serviciului public de salubritate este obligat să pună la dispoziția asociației de proprietari, pentru fiecare apartament, un număr de saci pe culorile distincte ale deșeurilor care sunt colectate separat“, a menționat reprezentantul municipalității.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare