Parteneriatul ECOTIC-SIGUREC: încă o intersecție importantă pe harta colectării și reciclării DEEE în România - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Parteneriatul ECOTIC-SIGUREC: încă o intersecție importantă pe harta colectării și reciclării DEEE în România

09 February 2016 - 01:10 PM Reciclare & Recuperare

SIGURECParteneriatele sunt considerate o parte esențială a politicii și practicilor ECOTIC în domeniul colectării, reciclării și revalorificării DEEE în România. La finalul anului trecut, organizația ECOTIC a intrat în parteneriat cu SIGUREC, un serviciu modern și eficient de colectare a deșeurilor.

Colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) se poate face în România numai dacă există o infrastructură nu numai suficient de dezvoltată, ci și suficient de cunoscută publicului și plasată în zone care să ofere confort la debarasare. Este premisa de la care a pornit un nou parteneriat în activitățile ECOTIC, cel cu SIGUREC.

SIGUREC este unul dintre cele mai moderne servicii integrate de preluare și colectare a deșeurilor de toate tipurile din țara noastră. Este un sistem care facilitează colectarea de la publicul larg în zone foarte traficate: parcările de hypermaket, magazinele și chiar clădirile de birouri. În plus, SIGUREC dezvoltă în acest moment un serviciu de preluare de la domiciliu a deșeurilor, de tip taxi gratuit, numit SIGUREC Mobil. SIGUREC este un serviciu în dezvoltare, având deja 19 stații moderne de colectare în parcările marilor magazine. ECOTIC vede în acest parteneriat o nouă oportunitate de dezvoltare și colectare corectă a DEEE, colectare care să trimită în fluxul de reciclare și revalorificare cantități din ce în ce mai ridicate din acest tip de deșeuri, într-un sistem curat, eficient și transparent.

Asociația ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare