ECOTIC promovează „Iașul meu curat“ în școlile ieșene, parte a campaniei de lansare a Centrului Municipal de Colectare Iași - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

ECOTIC promovează „Iașul meu curat“ în școlile ieșene, parte a campaniei de lansare a Centrului Municipal de Colectare Iași

12 March 2016 - 01:10 PM Reciclare & Recuperare

Campanie în desfăşurareÎn perioada 17 februarie - 14 martie 2016, ECOTIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Salubris SA, desfășoară o amplă campanie de comunicare în școlile din Iași, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii în orașul lor a primului centru municipal de colectare a deșeurilor din România.

Vin vești bune în domeniul colectării deșeurilor în România. Pe 10 martie 2016, în Iași se deschide oficial Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI). Este primul centru municipal de colectare a deșeurilor deschis în țara noastră, respectând standarde europene și fiind co-finanțat prin Norway Grants.

În acest moment, România duce lipsă de astfel de centre de colectare, unde populația să poată ajunge ușor, fie pietonal, fie cu autoturismul, și să poată preda toate tipurile de deșeuri care există într-o gospodărie. Plastic, carton, hârtie, sticlă, texile, deșeuri din construcții, electrice și electronice, toate pot fi aduse la CMCI.

Iaşul meu curat„Iașul meu curat“ este o campanie interesantă și interactivă, în care elevii ieșeni vor pri-mi informații despre deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași, despre unde, cum și ce anume pot aduce acolo. Vor fi încurajați să împărtășească informațiile cu cei apropiați și vor primi date concrete despre situația colectării și deșeurilor din țara noastră, de ce acest lucru ne afectează pe toți și cum putem contribui la curățenia casei noastre - fie ea locuința sau orașul nostru.

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Asociaţiei ECOTIC, precum și pe pagina Linkedin.    Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare