Cea mai modernă staţie de colectare Sigurec a fost pusă în funcţiune în Bucureşti - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Cea mai modernă staţie de colectare Sigurec a fost pusă în funcţiune în Bucureşti

09 April 2016 - 09:18 AM Reciclare & Recuperare

Inaugurarea Staţiei SIGURECGreen Group, unul dintre cei mai mari investitori în industria „verde“ din România este iniţiatorul creării la nivel naţional a unei reţele de staţii automate de colectare a deşeurilor unică în ţara noastră. Până acum Green Group a instalat 43 de astfel de instalaţii în toată ţara.    ecologic

În data de 4 martie, în București, cora România împreună cu Green Group au lansat în parcarea hipermarketului cora Lujerului cea mai modernă instalaţie de colectare a deșeurilor, stația automatizată SIGUREC.

Acum, clienții cora pot aduce aici toate deșeurile reciclabile pe care le generează acasă, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii, primind pe loc bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături în cora.

Valoarea bonurilor se calculează în funcție de tipul și cantitatea deșeurilor aduse, plecând de la următoarele valori per unitate: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doză de aluminiu, 1 ban pentru ambalajul de sticlă, 15 bani pentru un kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea bonurilor diferă în funcție de tipul de echipament și cantitate.

Staţie SIGURECLa inaugurarea instalaţiei, Constantin Damov, co-fondator al grupului de reciclare Green Group a declarat:

„Am gândit acest proiect pentru a fi la îndemâna celor care vin la cumpărături săptămânal. Pun deșeurile în portbagaj, își iau voucherul și apoi se duc cu el în magazin. Totodată, vrem ca oamenii să înțeleagă și că voucherul este o garanție că deșeurile au fost înregistrate și vor ajunge pe drumul cel mai scurt în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi“.

Claudia Badea, directorul hipermarketului cora Lujerului a fost una dintre persoanele care a susţinut în mod deosebit realizarea acestui proiect.

„Proiectul SIGUREC reconfirmă grija pe care cora România o acordă clienților săi și, în general, comunităților din zonele în care este prezentă. Atenția față de mediul înconjurător este o condiție esențială pentru un trai mai sănătos și mai sigur. Așadar, pe lângă asigurarea unor produse și servicii de cea mai bună calitate în rețeaua de hipermarketuri cora, ne străduim să contribuim la construirea unui viitor sustenabil, mai verde. Benefiiciile implementării proiectului SIGUREC sunt multiple pentru clienți, cărora li se oferă un mecanism modern și eficient pentru a se debarasa de deșeurile casnice în cel mai prietenos mod pentru mediu. Astfel, vom obţine mediul pe care ni-l dorim mai curat pentru noi toţi“, a spus Claudia Badea, directorul hipermarketului cora Lujerului.

Corina Lupu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a spus celor prezenţi că „Ministerul Mediului susţine o iniţiativă de acest fel pe care o considerăm a fi extrem de lăudabilă. Suntem fericiţi că există asemenea proiecte mai ales în acest moment când trecem printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor. Ştim cu toţii că România trebuie să atingă până în anul 2020 un procent de reciclare a deşeurilor de 50%. În plus nu trebuie să uităm că instituţiile europene pregătesc un pachet de măsuri pentru trecerea la economia circulară. Cred că va fi foarte dificil pentru România să implementeze acele măsuri, mai ales dacă ne gândim că trebuie să ajungem la 65% reciclare până în anul 2030. De aceea cu toţii apreciem în mod deosebit iniţiativele de acest fel“.

Festivitatea de lansare

Cu bonurile eliberate de stația SIGUREC, utilizatorii se pot înscrie la concursuri cu premii constând în 2000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deșeurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPad mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașina Toyota Yaris Hybrid. Pentru înscrierea la concursuri, ei trebuie să descarce aplicația SIGUREC și să scaneze codul QR inscripționat pe bon, fie au opțiunea să introducă numărul unic de înregistrare de pe bon pe site-ul www.sigurec.ro, la secțiunea Concursuri.

Toate deșeurile colectate la stația SIGUREC sunt transportate în fabricile de reciclare din România partenere în proiect, precum GreenTech, GreenWeee, GreenLamp, GreenGlass Recycling, Romcarbon, Ecopaper SA și alții.

Parteneriatul încheiat între Green Group și cora România oferă o soluție modernă și atractivă de colectare a deșeurilor, fiind inițiat în anul 2013, odată cu amenajarea spațiilor de reciclare cora Verde în 10 magazine din rețeaua cora. Proiectul a fost lansat în cadrul programului Acord Voluntar, alături de Ministerul Mediului, şi Schimbărilor Climatice și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România. Stația de colectare SIGUREC amplasată la cora Lujerului face parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul norvegian prin Granturile norvegiene și administrat de compania Total Waste Management, parte din grupul de reciclare Green Group. Tot în cadrul proiectului au mai fost lansate astfel de sisteme și în Brașov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iași, Sucea-va, Focșani, Brăila, Pitești, Ploiești, Cluj, Tulcea, Galați și Constanța.  Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare