„Rabla Plus“ pentru achiziţia de maşini electrice - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

„Rabla Plus“ pentru achiziţia de maşini electrice

04 May 2016 - 01:23 PM Reciclare & Recuperare

Programul "Rabla"Anul acesta, Programul „Rabla“ va avea o nouă secțiune care se va numi „Rabla Plus“, destinată impulsionării achiziției de mașini electrice, iar ghidurile de finanțare ar putea să fie gata până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit Agerpres.

„Programul «Rabla» din acest an se va numi «Rabla plus» și va avea două componente: «Rabla clasic», variantă cunoscută din anii anteriori, și «Rabla plus», acest program având în vedere stimularea de achiziții de mașini electrice, dar și stimularea construirii unei infrastructuri electrice. Programul va avea un buget de 75 de milioane de lei“, a declarat Cristiana Pașca-Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național va beneficia, în anul 2016, de un buget de 135 de milioane de lei, în scădere cu 32,5% față de ediția anterioară, când s-a ridicat la 200 de milioane lei.

În 2015, Programul „Rabla“ a fost configurat cu eco-bonusuri diferențiate, care s-au adăugat primei de casare în valoare de 6.500 lei, și cu posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri pentru achiziția unui autovehicul.

AgerpresAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare