Clujul a găzduit un seminar despre bunele practici în domeniul colectării selective a DEEE - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Clujul a găzduit un seminar despre bunele practici în domeniul colectării selective a DEEE

05 May 2016 - 06:13 PM Reciclare & Recuperare

Proiectul Caravana ECOTICBunele practici în domeniul colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost subiectul seminarului de la Cluj-Napoca. Programul de seminarii dedicate primăriilor şi operatorilor de salubritate locali, organizat de ECOTIC şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, a ajuns la cea de-a noua etapă.

Pornit în iulie 2014, la Slatina, programul „PRACTICI ȘI EXPERIENȚE ÎN DOMENIUL COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)“ a inclus opt municipii și a ajuns pentru prima oară în Ardeal. Cluj-Napoca a fost, de această dată, gazda seminarului organizat de ECOTIC pe data de 30.03.2016 și co-finanțat prin instrumentul Life al Uniunii Europene, în cadrul proiectului Caravana ECOTIC LIFE13INF/RO/ 000090.

Programul este un alt proiect itinerant de amploare al ECOTIC, orientat către entitățile care dețin pârghiile locale în sistemul național de colectare și reciclare a DEEE.

LIFEÎncepând cu anul 2016, legislația românească prevede o rată națională de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de cel puțin 40%. Această rată va crește progresiv până în anul 2021. Organizația ECOTIC a reușit, încă din anul 2015, să depășească această țintă de colectare. La nivel național rata de colectare este încă redusă și în acest context toți actorii din domeniu sunt de acord că singurul mod în care România își poate atinge țintele este implicarea mult mai activă a autorităților locale.

În acest context, programul de seminarii are ca obiectiv aducerea laolaltă a reprezentanților din administrația publică locală și din companiile de salubritate, spre a încuraja dialogul, expunerea problemelor de sistem și identificarea celor mai bune soluții pentru optimizarea colectării de la populație, instituții și companii.

ECOTIC a pus la dispoziția participanților experiența sa de 10 ani în domeniul colectării, reciclării și valorificării DEEE din România, precum și cele mai noi informații și bune practici europene, din poziția sa de membru al organizației europene WEEE Forum şi membru fondator al Organizației WEEELABEX.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro și www.caravanaecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare