„Alegeți un iluminat mai bun“ - Ghidul pentru achiziția surselor de iluminat - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

„Alegeți un iluminat mai bun“ - Ghidul pentru achiziția surselor de iluminat

13 June 2016 - 02:51 PM Reciclare & Recuperare

La lansarea proiectului„Asociația Română pentru Iluminat“ (ARI), organizație profesională fondată în luna martie 2014 de către producători de echipamente de iluminat și specialiști din acest domeniu, în parteneriat cu Asociațiile InfoCons și Asociația Recolamp au anunțat în data de 25 iunie 2016 lansarea proiectului „Alegeți un iluminat mai bun - Ghidul pentru achiziția surselor de iluminat“.

Acest ghid oferă informații utile și foarte explicite cu privire la multe aspecte pe care cumpărătorul trebuie să le aibă în vedere pentru a cumpăra în totală cunoștință de cauză o sursă de lumină: tipurile de becuri existente - formă și dulie, consum tehnologie nouă versus consum bec cu incandescență, durata de viață, timpul de aprindere, redarea culorilor, lumină caldă versus lumină rece, necesitatea colectării separate și a reciclării surselor de lumină, eficiența energetică etc.

„Materialul pe care l-am prezentat încearcă să facă «lumină» în modul în care ne alegem becul de pe raftul magazinelor. Scopul ghidului vizează îmbunătăţirea gradului de cunoaştere privind opțiunile cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi, cu privire la sursele de lumină. Într-o primă etapă vom tipări 8.000 de afișe pe care le vom distribui cu ajutorul InfoCons către toate autoritățile locale. Aceștia le vor expune în zonele de lucru cu publicul. Apoi, dorim să oferim materialul retailerilor pe care îl pot utiliza pentru informarea clien-ților lor“, a declarat Dan Vătăjelu, președintele ARI.

De asemenea, Roxana Șunică, directorului Departamentului de Marketing al Asociației Recolamp, a precizat că „Asociația Recolamp este partener în pregătirea și lansarea Ghidului ARI pentru că industria de iluminat din România începe să aibă o voce coerentă. Membrii fondatori ARI sunt și participanți ai Recolamp, companii responsabile cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat. Prin urmare, includerea în ghid a informațiilor privind reciclarea și Timbrul Verde întregesc campania de informare demarată de producătorii de echipamente de iluminat.“

„Asociația InfoCons salută și susține demersul ARI. Un astfel de ghid era de mult timp necesar pe piața din România. Întotdeauna informarea corectă este cea care îi protejează atât pe consumatori, cât și pe vânzători deopotrivă. Citirea informațiilor de pe etichetă de către consumator este esențială, iar în cazul în care acesta nu este mulțumit poate suna la 021.9551, numărul protecției consumatorilor“, a mai adăugat Sorin Mierlea, președintele Asociației InfoCons.

Pentru acest an, Asociația Română pentru Iluminat pregătește editarea a încă cinci ghiduri destinate profesioniștilor: autorităților publice, unităților de învățământ, spitalelor și investitorilor privați, și anume „Ghidul pentru achiziția echipamentelor de iluminat stradal“, „Ghidul pentru achiziția echipamentelor de iluminat pentru școli“, „Ghidul pentru achiziția echipamentelor de iluminat pentru spitale“, „Ghidul pentru achiziția echipamentelor de iluminat pentru birouri“ și „Ghidul pentru achiziția echipamentelor de iluminat pentru industrie“.

R. BuciuAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare