Centrul Municipal de Colectare Iași: Un Ghid de Reciclare și o nouă tombolă ECO cu premii atractive - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Centrul Municipal de Colectare Iași: Un Ghid de Reciclare și o nouă tombolă ECO cu premii atractive

09 July 2016 - 12:25 PM Reciclare & Recuperare

Iaşul meu curatDupă efervescența determinată de momentul lansării sale, în martie 2016, Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) continuă să comunice cu locuitorii Municipiului Iași să îi determine să colecteze selectiv și să recicleze deșeurile pe care le generează în propriile gospodării.

Obiceiul colectării și reciclării se învață și se pare că nu este chiar atât de greu de dobândit. Cel puțin asta ne spun reprezentanții CMCI, care au oferit ieșenilor un material foarte util: un Ghid de Reciclare, disponibil în varianta electronică, online.

Ghidul de Reciclare arată care sunt cele mai eficiente metode de a sorta deșeurile încă de acasă, ce este un deșeu reciclabil și ce nu, și ce se face efectiv cu deșeurile pe care oamenii le duc la centrele specializate. Ieșenii au aflat că nu toate ambalajele se reciclează, că există câteva reguli simple de colectare și predare și, odată ce aceste reguli sunt respectate, avem toate șansele să devenim reali suporteri ai mediului înconjurător.

Tombola ECO a Iaşului

Cât despre tombola ECO organizată de Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI), aceasta s-a desfășurat în perioada 28 mai - 4 iunie 2016. Locuitorii Municipiului Iași au fost invitați să vină în Stradela Grădinari nr. 26 și să predea deșeurile adunate în gospodărie. Pentru orice deșeu predat, au avut șansa să câștige unul dintre cele 8 premii ale tombolei, constând în echipamente electrice și electronice.

Marin Costel, câştigător la tombolă

La CMCI, ieșenii pot veni și preda ușor, cu asistență profesionistă, toate tipurile de deșeuri care se pot genera într-o gospodărie. Rapoartele CMCI arată că sute de oameni au trecut deja pragul centrului, predând corect o varietate de deșeuri: sticlă, carton, metal, hârtie, plastic, echipamente electrice și electronice, textile și multe altele.

Ungureanu Lucian, câştigător la tombolă

Proiectul este susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România. Pentru mai multe detalii: www.cmciasi.ro şi www.ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare