În curând, plăteşti cât arunci - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

În curând, plăteşti cât arunci

02 August 2016 - 11:43 AM Reciclare & Recuperare

Guvernul intenționează să introducă în curând un nou program, „Plătești cât arunci“, prin care să stimuleze cetățenii să recicleze cât mai mult și să arunce cât mai puțin.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, a spus că echipa sa lucrează pe marginea Legii nr. 211 și ia în calcul diferite variante pentru colectarea selectivă la sursă. „Noi vrem de fapt să stimulăm cetățenii să colecteze selectiv acasă și să se depună mai puțin deșeu în final la groapa de gunoi“, a declarat ministrul.

O metodă devenită standard în alte țări europene este colectarea selectivă în saci colorați diferit în funcție de tipul de deșeuri adunate, care sunt ridicați de compania de salubritate în anumite zile, conform unui program clar. Dacă, de exemplu, colectarea sacilor galbeni cu deșeuri de hârtie se face marțea, cetățeanul care marți depune sacul albastru cu resturi din plastic va rămâne cu sacul neridicat și va fi amendat.

Ministerul Mediului încearcă să găsească o soluție la faptul că acum cetățenii aruncă amestecat gunoiul menajer, iar România nu își îndeplinește obligațiile de reciclare la care s-a angajat față de UE.

Irina TomşaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare