Primul Oraș Curat raportează: la final de campanie, Botoșaniul a colectat 3,4 tone DEEE - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Primul Oraș Curat raportează: la final de campanie, Botoșaniul a colectat 3,4 tone DEEE

02 August 2016 - 11:56 AM Reciclare & Recuperare

Colectarea DEEE-urilorAnul 2016 este primul an în care România are o țintă obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE): 40%. De aceea, ECOTIC și-a intensificat eforturile pe toate planurile.

În acest sens, pe 1 iunie 2016, Asociaţia ECOTIC a dat startul unei noi campanii naționale itinerante de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, dedicată mediului urban. „Orașe Curate“ a luat startul în Botoșani cu sprijinul Primăriei Botoșani și al Urban Serv.

Campania „Orașe Curate“ Botoșani s-a desfășurat în perioada 1 iunie - 3 iulie 2016, având ca obiectiv încurajarea locuitorilor municipiului Botoșani să colecteze și să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, fiecare botoșănean care a venit și a predat un minim cumulat de 10 kg DEEE la punctele de colectare Urban Serv din municipiu a câștigat un premiu instant. La final de campanie s-a remarcat creșterea gradului de mobilizare a populației pentru cauze care au legătură cu ecologizarea propriilor localități și protecția mediului. Și de această dată, participarea la campanie a fost peste așteptări, colectându-se o cantitate de 3,4 tone DEEE.

Creșterea gradului de conștientizare a populației României asupra necesității colectării DEEE a fost confirmată și de ultimul studiu realizat de Asociaţia ECOTIC. Este un progres îmbucurător, iar un pas important în îmbunătățirea situației este implicarea mai hotărâtă a autorităților publice locale și a operatorilor de salubritate în inițiative concrete de informare și colectare. Botoșani a fost un exemplu pozitiv în acest sens.

Pentru mai multe detalii, accesați www. ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare