Campania națională de colectare a DEEE-urilor „Stația de Reciclare“ a ajuns în județul Brașov - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Campania națională de colectare a DEEE-urilor „Stația de Reciclare“ a ajuns în județul Brașov

10 October 2016 - 01:46 PM Reciclare & Recuperare

Staţia de reciclareDupă ce a străbătut comunele din județul Iași, „Stația de Reciclare“ - campanie națională de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în mediul rural, dezvoltată de organizația ECOTIC, a luat startul și în județul Brașov, cu sprijinul Prefecturii Brașov, al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov și Dedeman.

Pornită în iunie 2016, campania și-a propus să ducă mesajul necesității colectării și reciclării deșeurilor electrice la sat, oferind informații care rareori au fost oferite locuitorilor din mediul rural. Oamenii au aflat ce înseamnă DEEE, de ce sunt periculoase aceste deșeuri și de ce trebuie reciclate.

Campaniile de conștientizare sunt esențiale în formarea unei atitudini noi și în generarea unei dorințe reale de a face ceva în beneficiul mediului înconjurător și al calității vieții. Experiența campaniei din județul Iași, unde Caravana ECOTIC a străbătut 15 localități, a fost vizitată de peste 11.000 de persoane și a colectat peste 15 tone DEEE, ne arată că satul este un mediu deschis mesajelor de eco-responsabilitate.

Stația de Reciclare: START în județul Brașov

Odată cu toamna, „Stația de Reciclare“ a început să străbată zone rurale din județul Brașov. Primele localități vizitate au fost comunele Moieciu (19-21 septembrie), Bran (22-24 septembrie), Zărnești (25-27 septembrie), urmând apoi Vulcan (28-30 septembrie) și Cristian (1-3 octombrie).

Până la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități brașovene. Locuitorii vor fi informați și încurajați să predea deșeuri de echipamente electrice și electronice, participând astfel la o tombolă cu premii atractive. Vom reveni, ca de obicei, cu rezultatele de etapă ale „Stației de Reciclare“ în județul Brașov.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Asociația EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare