Începe etapa a II-a a „Stației de Reciclare“ Brașov, campanie ECOTIC dedicată mediului rural - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Începe etapa a II-a a „Stației de Reciclare“ Brașov, campanie ECOTIC dedicată mediului rural

09 November 2016 - 02:59 PM Reciclare & Recuperare

Caravana Ecotic„Stația de Reciclare“ este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) lansată de ECOTIC în iunie 2016 și dedicată mediului rural din România. După ce a străbătut județul Iași, „Stația de Reciclare“ trece acum prin satele din județul Brașov, pornind cea de-a doua etapă a campaniei. Din 18 octombrie 2016, alte 5 localități brașovene au început să fie vizitate, cu ajutorul Instituției Prefectului Județului Brașov, Agenției pentru Protecția Mediului Brașov și DEDEMAN.

În contextul în care România are din anul 2016 o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 40%, ECOTIC a lansat două campanii naționale de conștientizare și colectare: una dedicata mediului urban („Orașe Curate“) și una dedicată mediului ru-ral („Stația de Reciclare“), menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte a DEEE-urilor către un public cât mai larg.

După ce a trecut prin satele din județul Iași, „Stația de Reciclare“ a ajuns în județul Brașov și a încheiat deja prima etapă vizitând 5 localități (Moieciu, Bran, Zărnești, Vulcan și Cristian), unde a colectat 4 tone de DEEE.

Cea de-a doua etapă a campaniei a pornit pe 18 octombrie 2016 și a avut următorul traseu:
• Ghimbav: 18-20 octombrie;
• Dumbrăvița: 21-23 octombrie;
• Bod: 24-26 octombrie;
• Hărman: 27-29 octombrie;
• Sânpetru: 30 octombrie - 1 noiembrie.

Locuitorii localităților străbătute de „Stația de Reciclare“ sunt încurajați să predea corect DEEE și pot participa astfel la o tombolă cu premii atractive. Până la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități brașovene. Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit, care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 de tone de DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a organizației ECOTIC.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare