CCR România a premiat câştigătorii Olimpiadei Deşeurilor din Cluj - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR România a premiat câştigătorii Olimpiadei Deşeurilor din Cluj

10 December 2016 - 03:12 PM Reciclare & Recuperare

Olimpiada deşeurilorÎn anul şcolar 2015-2016, CCR România a implementat Olimpiada Deşeurilor în unităţile de învăţământ din judeţul Cluj, unde a colectat 1.338 kg de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi 1.023 kg de deşeuri de baterii şi acumulatori portabili (DBA).   ecologic

Olimpiada Deșeurilor s-a desfășurat în opt județe din țară - Argeș, Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Covasna, Mureș și Vâlcea - unde CCR România a organizat acțiuni de colectare şi reciclare DEEE-uri și DBA-uri în 225 de unități de învățământ și 1.367 de clase.

Campania a avut ca obiective specifice informarea și conștientizarea elevilor și a cadrelor didactice asupra importanței colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili (DBA) prin distribuirea materialelor informative (flyere, afișe).

Olimpiada deşeurilorO altă etapă importantă a campaniei a fost cea de educare prin realizarea prezentărilor pe teme ecologice în afara orelor de curs în unitățile de învățământ.

Prin implicarea activă a peste 1.400 de cadre didactice, au fost colectate în total 30.873 kg de DEEE și 4.121 kg de DBA, fiind informați peste 33.000 de elevi.

În județul Cluj au fost desemnate și premiate cu Locul I școlile și clasele care au colectat cele mai mari cantități de DEEE-uri și DBA.

Locurile I pentru colectarea celor mai mari cantități de DEEE-uri au revenit Liceului Tehnologic „Ștefan Pascu“ Apahida - clasa pregătitoare C (426 kg) și Școlii Generale „Liviu Rebreanu“ Cluj-Napoca - clasa a III-a C (52 kg).

Locurile I pentru colectarea celor mai mari cantități de DBA-uri au revenit Școlii Generale „Iuliu Hațeganu“ Cluj-Napoca, clasa a III-a A (130 kg), Liceului Teoretic „Avram Iancu“ Cluj-Napoca, clasa a III-a A (124 kg) și Școlii Generale „Iuliu Hațeganu“ Cluj-Napoca, clasa a II-a C (87 kg).

Elevii au împărtășit cu organizatorii câteva impresii după premierea cu o excursie în Munții Apuseni și aparate foto:
„Excursia a fost o experiență frumoasă alături de colegi și de doamna învățătoare. Le mulțumim pentru premiul acordat și așteptăm alte provocări.“
„Împreună cu colegii mei de clasă am fost de vineri până duminică în frumoasa excursie din Munții Apuseni, la Sălciua. Acolo ne-au fost organizate drumeții, activități și jocuri distractive de către cei trei monitori și am fost supravegheați de doamna învățătoare. M-am simțit atât de bine, încât îmi doresc să petrec fiecare sfârșit de săptămână acolo. Felicitări organizatorilor!“

„Baterii = bucurie = distracție. Mulțumim frumos pentru excursie!“

„Mie în excursie mi-a plăcut foarte mult, deoarece am avut multe lucruri de învățat despre natură, locurile minunate și vegetația acestei așezări (...) Locurile pe care le-am vizitat au fost foarte frumoase și aș dori să le revăd...“

Pornind de la rezultatele pozitive ob-ținute, CCR România va implementa Olimpiada Deșeurilor și în anul școlar 2016-2017, urmărind să atragă în campanie mai multe județe, pentru informarea și educarea unui număr tot mai mare de elevi și cadre didactice.

Mai multe detalii pe www.rebat.ro și www.relectra.ro.

Olimpiada deşeurilor

CCR, organizaţie colectivă licenţiată, pune la dispoziţia partenerilor - producători, autorităţi de mediu şi administraţii locale, consumatori finali - servicii de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice DEEE, prin CCR RELECTRA, precum şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori, prin licenţă, prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinaţională care operează în 25 de ţări ale UE precum şi în SUA şi Asia în domeniul gestionării deşeurilor şi are peste 70.000 de puncte de colectare şi contracte încheiate cu peste 3.000 de clienţi şi prestatori de servicii.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare