Colectare de becuri uzate cu premii pe loc - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Colectare de becuri uzate cu premii pe loc

10 December 2016 - 03:19 PM Reciclare & Recuperare

ŢI S-A ARS UN BEC, HAI LA SIGURECGreen Group, Recolamp şi cora organizează în hipermarketul cora Pantelimon campania cu premii pe loc „ŢI S-A ARS UN BEC, HAI LA SIGUREC“ pentru încurajarea colectării becurilor uzate.

„Lansăm această campanie cu scopul de a promova în rândul comunităților pe care le deservim necesitatea colectării selective a becurilor, prin oferirea de soluții moderne și nepoluante de colectare a becurilor și neoanelor pentru a reduce astfel nivelul de poluare creat de aceste produse“, a declarat Emanuel Pârvulescu, Head of Environment cora.

Astfel, toți cei care aduc la stația SIGUREC din parcarea hipermarketului cora cel puțin 5 becuri, leduri sau tuburi fluorescente în perioada 14 noiembrie 2016 - 31 ianuarie 2017 primesc pe loc un kit de curățenie. Fiecare kit conține un set de făraș cu mătură, o pereche de mănuși și o sacoșă reutilizabilă de bumbac.

Kit de curăţenie„Spargerea accidentală a becurilor poate reprezenta un pericol pentru sănătate, de aceea kitul de curățenie va fi de foarte mare ajutor pentru îndepărtarea cioburilor și a particulelor periculoase. Toate becurile colectate prin SIGUREC în cadrul campaniei vor ajunge în fabrica de reciclare GreenLamp din Buzău, pentru a fi tratate în siguranță și revalorificate“, a precizat Anda Stancu, manager comunicare Green Group.

Directorul de marketing al Asociației Recolamp, Roxana Șunică, a declarat: „A menține curățenia în locul în care trăiești înseamnă să fii preocupat de sănătatea ta și a celor din jur și e, în egală măsură, un atribut al gradului de civilizație. Lămpile aruncate în amestec cu resturile menajere devin periculoase. Ele ajung la gropile de gunoi, se sparg, iar mercurul se scurge în pânza freatică, contaminând solul și subsolul. Dorim să îi încurajăm și recompensăm pe aceia care ne ajută să facem curățenie în mod corect și să colectăm selectiv deșeurile de echipamente de iluminat. Îi așteptăm la SIGUREC“.

Automatizată și inteligentă, stația de reciclare SIGUREC primește peste 10 tipuri de deșeuri, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii. Oamenii care aduc deșeuri la stație primesc în schimb bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături.

Valoarea bonurilor se calculează în funcție de tipul și cantitatea deșeurilor aduse, plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doză de aluminiu, 1 ban pentru o sticlă, 15 bani pentru un kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea bonurilor diferă în funcție de tipul de echipament și cantitate. Utilizatorii au și opțiunea să transfere valoarea voucherului primit către o fundație.

Stația SIGUREC Prime unde se desfășoară campania este amplasată în parcarea hipermarketului cora Pantelimon (Şos. Vergului nr.20). Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare