Every Can Counts România a premiat reciclarea creativă - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Every Can Counts România a premiat reciclarea creativă

16 January 2017 - 03:58 PM Reciclare & Recuperare

Can Art&Design FestivalCan Art&Design Festival, concurs organizat pentru al treilea an consecutiv, a devenit o formă de educaţie ecologică în ceea ce priveşte revalorificarea dozelor din aluminiu într-o manieră creativă. Această ediţie a reunit peste 80 de lucrări înscrise în cele patru secţiuni - Can Bag Design, Design, Handmade Adulţi şi Handmade Copii.

Can Art&Design Festival (candesignfestival.ro) este un concurs cultural-artistic organizat de Asociaţia Alucro, care desfăşoară în România programul european Every Can Counts, dedicat colectării dozelor din aluminiu. Concursul s-a desfăşurat în perioada septembrie - decembrie 2016, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atraşi de domeniul reciclării creative şi designului, dar şi de a contribui la creşterea importanţei reciclării dozelor din aluminiu în viziunea populaţiei în ansamblu.

Premiile celor patru secţiuni de concurs au fost acordate pe 7 decembrie 2016 în cadrul Galei EveryCanCounts România, în prezenţa Amabasadorului Poloniei în România, Marcin Wilczek, care a susţinut această ediţie a concursului.

Un „Ceas în stil Steampunk“, realizat de Alexandra Florea, a fost vedeta secţiunii Design, unde tema a constat în realizarea unui obiect din doze de aluminiu care să aibă funcţionalitate.

Tema pentru secţiunea Can Bag Design a constat în realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze concepţia artistului asupra reciclării dozelor din aluminiu. Lucrarea câştigătoare a fost realizată de Luana Prigoreanu, care prin „Mind your cans. Recycle.“ a încercat să sublinieze că impactul pe care îl are timpul lung de degradare în mediu a dozelor de aluminiu depăşeşte o viaţă de om.

„Magic Chain Carousel“, lucrare realizată de Alexandra Putineanu

La secţiunile Handmade Copii şi Handmade Adulţi, tema „Can City“ a avut câştigătoare două proiecte realizate impecabil şi care nu sunt doar o reproducere a unui obiect din mediul urban, ci transmit şi o emoţie aparte. „Magic Chain Carousel“, lucrare realizată de Alexandra Putineanu, a atras atenţia juriului care i-a acordat punctaj. Lucrarea realizată de Georgian Vlăsceanu ilustrează un simbol a ceea ce numim oraş, prin reproducerea Turnului Eiffel, şi a devenit anul acesta reprezentativă pentru secţiunea dedicată copiilor.

Prezent în România cu ocazia Galei Every Can Counts, Maarten Labberton, directorul Packaging al Asociaţiei Europene a Aluminiului, a transmis un mesaj de mulţumire companiilor care au grijă de mediu şi încurajează angajaţii să recicleze, cât şi o încurajare către toţi cei care ar putea deveni parte din programul Every Can Counts dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, pus la dispoziţie gratuit.

„Felicit câştigătorii acestei ediţii şi nu doar pe ei, ci pe toţi cei care în aceşti trei ani s-au lăsat inspiraţi de temele propuse de noi şi au înscris atâtea proiecte reuşite“, a declarat Adina Magsi, directorul general al Alucro.

Imagini cu lucrările înscrise în această ediţie sunt disponibile în galeria foto de pe pagina de Facebook a concursului, www.facebook.com/CanDesignFestival.

Parteneri ai media Galei au fost StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG. ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare