Beneficiile reciclării dozelor de aluminiu - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Beneficiile reciclării dozelor de aluminiu

09 February 2017 - 04:34 PM Reciclare & Recuperare

Doze din aluminiuÎn trecut, aluminiul era mai valoros decât aurul, însă, odată cu trecerea timpului, acest material a devenit mult mai accesibil și face parte astăzi dintr-o normalitate pe care consumatorii o trăiesc zi de zi.

Ni se pare firesc să cumpărăm alimente și băuturi ambalate în cutii sau doze de aluminiu, însă puțini dintre noi se gândesc mai departe la modul în care ambalajul ar putea fi valorificat după ce produsul este consumat.

O astfel de atitudine, prin care ignorăm avantajele reale ale procesului de reciclare, are efecte pe termen lung, dăunând atât mediului, cât și sănătății noastre.

Ca răspuns la această problemă, Can Pack Recycling, împreună cu Asociația Alucro, deținătorul licenței Every Can Counts în România, și Auchan România au lansat în vara anului 2016 campania „Și mama reciclează!“. Prin acest proiect, organizatorii își propun să contribuie la conștientizarea importanței reciclării de către publicul larg și depășirea barierelor ce îngreunează acest proces.

„Este timpul să înțelegem mai bine care sunt efectele unui gest simplu, și anume acela de a colecta un ambalaj într-un loc special amenajat în scopul reciclării, în loc de a-l arunca la coșul de gunoi. Fiecare dintre noi este responsabil pentru acțiunile sale, iar comportamentul se modelează în timp. Un gest mic făcut astăzi și repetat peste câteva zile se poate transforma într-o obișnuință la un moment dat. Ne dorim ca reciclarea să intre în rutina românilor și astfel să ne alăturăm țărilor europene care cred cu adevărat în beneficiile ei“, a declarat Dragoș Doru, director general Can Pack Recycling.

Principalul avantaj al reciclării, dacă aceasta ar deveni parte din rutină, ar fi cu siguranță economisirea energiei. De exemplu, reciclarea aluminiului consumă doar 5% - 8% din energia necesară extragerii sale din minereu, un proces complicat și relativ costisitor. O sută de doze reciclate pot lumina un dormitor timp de două săptămâni, iar reciclarea unei singure doze de aluminiu salvează energie cât pentru ascultarea unui album întreg din telefon sau pentru producerea altor douăzeci de doze.

Prin campania „Și mama reciclează!“, multe dintre dozele reciclate au fost și vor fi reintegrate în procesul de consum, putând ajunge înapoi pe raft în doar 60 de zile, în timp ce, în mod natural, o doză se descompune în 100 de ani. De jumătate de an, persoanele care au dorit să colecteze dozele de aluminiu au avut posibilitatea să o facă în cele douăzeci de hypermarket-uri Auchan din țară implicate în campanie. Proiectul continuă până în data de 30 iunie 2017, iar pentru cei care vor să se alăture inițiativei, mecanismul are în vedere și un sistem de răsplată.

Peste 3.500 de premii vor fi acordate în total pe durata campaniei, instant sau prin extrageri săptămânale și lunare, existând, de asemenea, și posibilitatea de a opta pentru vouchere de cumpărături ce pot fi folosite la casele de marcat din Auchan. Fiecare doză introdusă în aparat valorează 4 bani.

În plus, participanții la campanie au la dispoziție și opțiunea de a dona suma echivalentă dozelor introduse către Asociația Alucro, în vederea susținerii programului de educare Every Can Counts.

Informații suplimentare despre campania „Și mama reciclează!“ sunt disponibile pe www.reciclaredoze.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/simamarecicleaza.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare