„Staţia de Reciclare“ a ajuns în judeţul Argeş - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

„Staţia de Reciclare“ a ajuns în judeţul Argeş

11 May 2017 - 01:52 PM Reciclare & Recuperare

"Staţia de reciclare"„Stația de Reciclare“ este o campanie de informare a publicului și de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată mediului rural din România. După ce a străbătut județele Iași și Brașov, „Stația de Reciclare“ a luat startul și în județul Argeș, începând cu 20 martie 2017, cu ajutorul Consiliului Județean Argeș, al Agenției pentru Protecția Mediului Argeș și ADI Servsal.

România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale - una dedicată mediului urban („Orașe Curate“), și una dedicată în principal mediului rural („Stația de Reciclare“) - menite să acopere cât mai bine teritoriul ţării și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte a DEEE unui public cât mai larg.

În județulArgeș, primele localități vizitate au fost Mioveni (20-22 martie), Titești (23-25 martie), Schitu-Golești (26-28 martie), Câmpulung (29-31 martie) și Lerești (1-3 aprilie). Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 15 localități argeșene, de-a lungul a trei etape.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.

Asociaţia EcoticAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare