CCR România şi Hornbach au lansat campania „Fiecare bec contează. Reciclează-l!“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR România şi Hornbach au lansat campania „Fiecare bec contează. Reciclează-l!“

11 May 2017 - 02:26 PM Reciclare & Recuperare

Fiecare bec conteză. Reciclează-l!CCR Logistics Systems RO, împreună cu Hornbach România, derulează în perioada 3 aprilie - 31 decembrie 2017 campania „Fiecare bec contează!“.

Proiectul de colectare a becurilor uzate, adresat consumatorilor finali, se desfășoară în toate magazinele Hornbach din țară, unde CCR RELECTRA asigură componenta de colectare la toate punctele Info Clienți din magazine și servicii de gestionare a deșeurilor pentru becurile uzate de tipul: becuri economice, becuri cu LED, tuburi de neon sau becuri ce conțin metale grele.
Obiectivul principal al campaniei, pe lângă cel de conștientizare a consumatorilor finali cu privire la necesitatea gestionării ecologice a deșeurilor, îl reprezintă diminuarea volumului de becuri uzate prin colectare specializată, pentru că:

 becurile economice si tuburile fluorescente conțin mercur, iar netratarea lor afectează sănătatea și mediul în care trăim;
 aruncând la gunoi o singură lampă fluorescentă se poluează cu mercur 6000 litri de apă;
 becurile arse sau stricate nu sunt biodegradabile și trebuie duse în locuri special amenajate și nu aruncate la gunoi, pentru că ele conțin substanțe toxice.

Campania urmărește stimularea interesului publicului larg privind colectarea și implicarea activă a populației pentru implementarea unui management ecologic al deșeurilor. Astfel, toți clienții, utilizatori finali, care vor preda patru becuri uzate la punctele special amenajate din magazinele Hornbach, vor primi un bec nou, iar pentru șapte becuri uzate predate vor primi două becuri noi.

Fiecare bec reciclat contează pentru un mediu mai curat!

Mai multe informații despre campanie găsiți pe www.relectra.ro și www.hornbach.ro.

ecologic

CCR, organizație colectivă licențiată, pune la dispoziția partenerilor - producători, autorități de mediu și administrații locale, consumatori finali - servicii de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin CCR RELECTRA, precum și a deșeurilor de baterii și acumulatori, prin licență, prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinațională care operează în 25 de țări ale UE, precum și în SUA și Asia, în domeniul gestionării deșeurilor și are peste 70.000 de puncte de colectare și contracte încheiate cu peste 3.000 de clienți și prestatori de servicii.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare