Pentru reciclare, cheamă ajutoare! - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Pentru reciclare, cheamă ajutoare!

09 June 2017 - 10:40 AM Reciclare & Recuperare

Pentru reciclare, cheamă ajutoare!În perioada 26 aprilie - 5 iunie 2017, Green Group și ECOTIC desfășoară campania „Pentru reciclare, cheamă ajutoare!“, adresată locuitorilor Capitalei care au de predat electronice uzate. Campania informează publicul asupra existenței serviciului SIGUREC Mobil de preluare a deșeurilor direct de la domiciliu.

Serviciul SIGUREC Mobil poate fi accesat foarte simplu, folosind fie aplicația pentru smart-phone SIGUREC, fie direct pe site-ul www.sigurec.ro sau telefonic. Locuitorii municipiului București pot emite astfel o comandă de ridicare, iar SIGUREC Mobil preia deșeurile direct de acasă, fără a condiționa la o cantitate minimă de kilograme.

Pentru o și mai bună mobilizare a bucureștenilor, campania semnată de Green Group și ECOTIC pune în joc 50 de blendere, care vor fi oferite prin tragere la sorți celor care apelează la serviciul SIGUREC Mobil în perioada campaniei. De asemenea, cei mai responsabili locuitori sunt recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.

Campania „Pentru reciclare, cheamă ajutoare!“ reprezintă a doua etapă a campaniei de informare a cetățenilor și dezvoltare a unei atitudini responsabile a populației față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) care, prin serviciul SIGUREC Mobil, ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Asociaţia Ecotic

De ce să reciclăm? Știați că...?
• Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 ore.
• Reciclarea unui monitor salvează 745 litri de apă potabilă și previne generarea aceleiași cantități de apă reziduală. Această cantitate de apă poate fi folosită pentru 10 dușuri.
• Un tub catodic al unui televizor poluează 50 de metri pătrați de sol, timp de 30 de ani.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare