ECOTIC raportează 100.000 de tone de deșeuri electrice colectate - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

ECOTIC raportează 100.000 de tone de deșeuri electrice colectate

11 August 2017 - 10:43 AM Reciclare & Recuperare

La punctul de colectareECOTIC, prima organizație de transfer de responsabilități în domeniul colectării și reciclării DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) din România, a atins pragul de 100.000 de tone DEEE colectate și introduse în fluxul reciclării de-a lungul a 10 ani de activitate (30 aprilie 2007 - 30 iunie 2017).

În anul 2006, ECOTIC a devenit prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România. ECOTIC gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați, asigurând și supervizând întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE-urile să nu mai reprezinte un pericol.

Toate aceste activități se realizează din nevoia de a proteja mediul înconjurător și de aliniere la standardele și cerințele legislative ale Uniunii Europene. Echipamentele electrice conțin substanțe care, în lipsa neutralizării, sunt nocive pentru mediu și sănătatea umană. Procesul reciclării trebuie realizat la standarde care să asigure atât eficiență în recuperarea materiilor prime secundare, cât și protecția mediului. România are începând cu anul 2017 o țintă obligatorie de colectare DEEE de 45% din cantitățile de echipamente noi puse pe piață.

Acesta este contextul care a determinat acțiunile ECOTIC: dezvoltarea unei infrastructuri de colectare și reciclare cu acoperire națională, precum și implementarea de acțiuni de comunicare în vederea creșterii gradului de conștientizare a populației cu privire la necesitatea colectării separate. Astfel, după 10 ani de activitate, rapoartele ECOTIC arată atingerea unui prag important: 100.000 de tone deșeuri electrice colectate.

La punctul de colectare

Este un prag important, care demonstrează că procesul colectării și reciclării cunoaște o dinamică semnificativă în România, că există organizații, instituții și autorități care au înțeles miza acestor procese pentru generația actuală și cele viitoare.

Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro. Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare