Retrospectiva campaniilor ECOTIC „Orașe Curate“ și „Stația de Reciclare“. Colectarea DEEE: traseu, acoperire națională și rezultate - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Retrospectiva campaniilor ECOTIC „Orașe Curate“ și „Stația de Reciclare“. Colectarea DEEE: traseu, acoperire națională și rezultate

02 September 2017 - 12:02 PM Reciclare & Recuperare

"Oraşe curate"Organizația ECOTIC și-a intensificat eforturile de comunicare către populație, în toate mediile din țară, precum și de colectare efectivă a DEEE-urilor. Obiectivul principal este încurajarea românilor să predea corect spre reciclare electricele și electronicele uzate, într-o manieră cât mai ușoară și motivantă. Astfel s-au născut cele două campanii ale organizației ECOTIC, aflate în cel de-al doilea an de implementare: „Orașe Curate“ și „Stația de Reciclare“.

11 „Orașe Curate“ străbătute

După cum o arată și numele, "Orașe Curate" este campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban.

Perioada: 2016 - 2017
Orașe participante 11 - Galați, Drobeta Turnu-Severin, la campanie: Motru, Giurgiu, Botoșani, Filiași, Tg. Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Bragadiru
Public atins: 113.000 persoane
DEEE colectate (kg): aproximativ 24.000

"Staţia de reciclare"

„Stația de Reciclare“: colectare itinerantă a DEEE din mediul rural

„Stația de Reciclare“ este o campanie de informare a publicului și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România.

Perioada: 2016 - 2017
Județe participante la campanie: 4 - Iași, Brașov, Argeș, Sibiu
Localități participante: 50
Localități în pregătire: 10
Public atins: 90.000
DEEE colectate (kg): aproximativ 55.000

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. Acesta este contextul în care organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, alături de „Orașe Curate“ - campanie dedicată mediului urban din România - și această campanie dedicată în mod preponderent mediului rural.

Campaniile au fost gândite să acopere cât mai bine teritoriul ţării și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte a DEEE unui public cât mai larg.

Provocarea a fost găsirea unei soluții care să se adreseze diverselor zone din România în care nu există soluții de colectare a deșeurilor electrice și electronice. „Stația de Reciclare“ și-a asumat misiunea de a merge efectiv în zonele în care populația nu are acces la puncte de predare a DEEE spre reciclare. Campania a repus în mișcare Caravana ECOTIC, iar camioneta binecunoscută a organizației ECOTIC este, începând de anul trecut, pe drumurile țării.

"Caravana Ecotic"

Cele două campanii ECOTIC au reușit până în acest moment să ajungă la peste 200.000 de români de la orașe și de la sate și să colecteze corect și responsabil peste 78.000 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE). Pas cu pas, România arată că se pot găsi soluții pentru un mediu curat!

Asociaţia ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare