CCR și Decathlon, parteneriat pentru un mediu mai curat - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR și Decathlon, parteneriat pentru un mediu mai curat

11 November 2017 - 03:12 PM Reciclare & Recuperare

Aruncă isteţ!Campania „Aruncă Isteț! - Reciclează și vei fi recompensat“ este desfășurată de CCR România și Decathlon de la începutul lunii septembrie și până la finalul anului 2017. Campania se adresează consumatorului final, în vederea colectării responsabile a deșe-urilor de baterii și acumulatori portabili (DBA) și a surselor de iluminat uzate. CCR România desfășoară această campanie în cadrul magazinelor Decathlon București Iuliu Maniu, Decathlon București Berceni și Decathlon Cluj, prin intermediul urnelor special amenajate pentru colectarea selectivă.

Doar 5-10% dintre deșeurile de becuri sunt colectate și reciclate

Consumatorii sunt informați despre campanie prin intermediul materialelor promoționale - pliante, afișe și stickere - și despre riscurile la care se expun și supun mediul înconjurător în cazul în care deșeurile de baterii, acumulatori sau de surse de iluminat nu sunt reciclate corespunzător. Materialele conțin mesaje informative, precum: „O singură baterie aruncată poluează aproape 4.000 litri de apă și o singură lampă fluorescentă poluează 6.000 litri de apă cu mercur“, despre efectele pe care le pot avea deșeurile de acest tip care sunt aruncate alături de gunoiul menajer. În cadrul campaniei „Aruncă Isteț! - Reciclează și vei fi recompensat!“ organizatorii oferă persoanelor responsabile produse din gama Decathlon în schimbul bateriilor și becurilor uzate depuse în urnele special amenajate de CCR România în magazinele participante. Premiile constau în: mingi de tenis, set mingi de ping-pong, ochelari de înot, minge volei de plajă, disc frisbee, minge de fotbal, lanternă frontală, minge de baschet, mască pentru scufundări și multe altele.

De asemenea, din data de 20 octombrie, Decathlon promovează consumul responsabil prin oferirea unei noi vieți echipamentelor sportive folosite, în stare bună, printr-o nouă ediție de toamnă a târgului de articole sportive second-hand TROCATHLON, desfășurat periodic în magazinele sale.

Mai multe detalii pe www.rebat.ro, www.relectra.ro și pe www.decathlon.ro. 

CCR, organizație colectivă licențiată, pune la dispoziția partenerilor - producători, autorități de mediu și admi-nistrații locale, consumatori finali - servicii de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice - DEEE  prin CCR RELECTRA, precum și a deșeurilor de baterii și acumulatori, prin licență, prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinațională care operează în 25 de țări ale UE, precum și în SUA și Asia în domeniul gestionării deșeurilor și are peste 70.000 de puncte de colectare și contracte încheiate cu peste 3.000 de clienți și prestatori de servicii.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare