Împreună, se poate! - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Împreună, se poate!

07 December 2017 - 02:58 PM Reciclare & Recuperare

Campania de donaţiiECOTIC, cu sprijinul APDETIC și Rotary Club București Continental, a lansat în luna mai 2017 o campanie de donare a echipamentelor IT recondiționate. Campania s-a desfășurat în perioada 10 mai - 30 iulie 2017 și s-a adresat tuturor companiilor care au dorit să predea echipamente IT ieșite din uz. În urma acestei campanii, 59 de echipamente au fost recondiționate şi ulterior donate către 6 instituții care aveau mare nevoie de ele.

U­­nul dintre principiile de bază ale unei societăți sustenabile este reutilizarea. În sectorul IT există un mare potențial de reorientare a echipamentelor - laptopuri, unități centrale și monitoare - dinspre companiile care își înnoiesc periodic dotările către beneficiari care au acces mai greu la astfel de echipamente.

Beneficiarii campaniei de donaţiiÎn această direcție, pe 10 mai 2017, ECOTIC a dat startul unei campanii de colectare a echipamentelor IT uzate moral sau ieșite din uz, campanie adresată tuturor companiilor dispuse să predea astfel de dotări.

Apelul ECOTIC a avut ecou și, la finalul perioadei de înscrieri, au putut fi recondiționate 59 de echipamente. Laptopurile, unitățile centrale și monitoarele colectate au mers pe fluxul de recondiționare al partenerilor ECOTIC și ulterior au fost donate, la nivel național, către școli și asociații care nu dețineau astfel de dotări.

Campania a funcționat în trei pași simpli: în primul rând, companiile care s-au înscris au primit suportul necesar pentru scoaterea din gestiune a echipamentelor donate. În pasul doi, echipamentele donate au fost recondiționate corect. În pasul trei, echipamentele gata de reutilizare au fost donate acolo unde era cea mai mare nevoie de ele.

O vizită la Mia’s Children

Pe 2 noiembrie 2017, echipa ECOTIC a donat personal echipamentele uneia dintre asociațiile beneficiare ale campaniei, Asociația Mia’s Children din Chiajna, judeţul Ilfov. A fost o vizită emoționantă și impresionantă. Activitățile și obiectivele asociației erau deja cunoscute, însă prezența în mijlocul copiilor și personalului Mia’s Children a fost o experiență care ne-a întărit convingerea că eforturile depuse au fost pe deplin justificate, că și mai mult ar trebui făcut pentru a sprijini dezvoltarea și educația unor copii din medii defavorizate.

Campania de donaţii

„Suntem fericiți și onorați că suntem incluși in campania națională «Împreună, se poate!», lansată de ECOTIC pe 10 mai 2017 cu sprijinul APDETIC și Rotary Club Continental București. Efectele benefice sunt evidente, deoarece copiii au acces la tehnologia avansată, la informații necesare în efectuarea temelor.

Laptopurile oferite Asociației Mia’s Children sunt folosite de copii cu scopul de a le îmbunătăți activitatea școlară. Mulțumim ECOTIC și tuturor celor care s-au gândit la copiii defavorizați care au atât de multă nevoie de informații pentru a crește și a evolua într-o lume în care tehnologia este esențială!“, a declarat Mia Scarlat, cofondator și președinte Mia’s Children.

Campania de donaţii

La Mia’s Children, copii cu probleme familiale și materiale serioase sunt ajutați să își descopere vocația și potențialul printr-o serie de activități minunate: pe lângă școală, copiii dansează, cântă, pictează, fac sport, teatru și învață limbi străine. Și, nu în ultimul rând, copiii de la Mia’s Children au cursuri pentru deprinderea de cunoștințe IT.

Suntem siguri că laptopurile donate către Mia’s Children vor contribui la educația copiilor găzduiți de aso-ciație, oferindu-le șanse reale la o viață împlinită.

Împreună, se poate!

Asociaţia ECOTIC

Campania de donaţiiAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare