CCR România a premiat câştigătorii campaniei „Cel mai tare la reciclare“ - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

CCR România a premiat câştigătorii campaniei „Cel mai tare la reciclare“

07 December 2017 - 03:16 PM Reciclare & Recuperare

Campania „Cel mai tare la reciclare“Campania „Cel mai tare la reciclare“ a fost organizată de către CCR România în colaborare cu APM Satu Mare, ISJ Satu Mare, ALPIN SRL şi ALPIN RECYCLING SRL Satu Mare în perioada anului şcolar 2016 - 2017, în 23 unităţi de învăţământ din judeţ.

În cadrul campaniei „Cel mai tare la reciclare“ au fost colectate peste 12 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de baterii și acumulatori portabili (DBA). La finalul lunii septembrie au fost premiați câștigătorii campaniei, în cadrul unui eveniment care a avut loc în zona verde a localități Negrești-Oaș din județul Satu Mare, la care au participat peste 150 de copii.

Primele trei locuri au fost ocupate de Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos“ Satu Mare cu cea mai mare cantitate colectată, de 2.023 kg, ocupantul locului al doilea a fost Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu“ Carei cu 1.337 kg colectate, urmat de Școala Gimnazială „Ion Creangă“ Satu Mare care a colectat 1.209 kg de DEEE și DBA.

CCREvenimentul de premiere a fost însoțit de ateliere de lucru pe diverse teme educative precum: primul ajutor în caz de accident pe munte, pregătirea rucsacului pentru drumețiile montane, concurs de orientare turistică (folosirea busolei și a hărții) ș.a.

Nu a lipsit, de asemenea, sesiunea educativă de informare și conștientizare legată de necesitatea colectării și reciclării specializate a DEEE-urilor și DBA-urilor, susținută de către reprezentanții CCR România, dar și despre fluxul de colectare și tratare al deșeurilor, susținută prin implicarea reprezentanților ALPIN Satu Mare.

Toți participanții la campanie au fost recompensați cu diplome pentru recunoașterea efortului de implicare, iar celor mai active și implicate școli le-au fost acordate cupe și medalii, câștigătorii beneficiind și de vouchere în valoare totală de 3.800 RON. Mai multe detalii pe www.rebat.ro și www.relectra.ro. 

Campania „Cel mai tare la reciclare“

CCR, organizaţie colectivă licenţiată, pune la dispoziţia partenerilor - producători, autorităţi de mediu şi administraţii locale, consumatori finali - servicii de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice - DEEE - prin CCR RELECTRA, precum şi a deşeurilor de baterii şi acumulatori, prin licenţă, prin CCR REBAT. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinaţională care operează în 25 de ţări ale UE precum şi în SUA şi Asia în domeniul gestionării deşeurilor şi are peste 70.000 de puncte de colectare şi contracte încheiate cu peste 3.000 de clienţi şi prestatori de servicii.Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare