Campania naţională ECOTIC „Orașe Curate“ s-a desfășurat în Fălticeni și Adjud - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Campania naţională ECOTIC „Orașe Curate“ s-a desfășurat în Fălticeni și Adjud

07 January 2018 - 11:50 AM Reciclare & Recuperare

Oraşe curateCampania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban denumită „Orașe Curate“ a luat startul simultan pe 11 decembrie 2017 în Adjud și Fălticeni. Programul itinerant de colectare i-a încurajat pe locuitori să aducă și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare locale.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, a continuat astfel campania „Orașe Curate“. După ce a trecut prin 22 de orașe din țară (Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Iași, Vaslui, Comănești, Baia de Arieș, Otopeni, Borșa, Vișeu de Sus, Giurgiu și Cluj-Napoca), programul itinerant „Orașe Curate“ și-a desfășurat activitățile în alte două orașe din România: Adjud și Fălticeni.

În perioada 11 - 16 decembrie 2017, locuitorii din Adjud și Fălticeni au fost informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare. Fiecare locuitor din cele două orașe care a predat minimum 5 kilograme (cumulate) de echipamente electrice și electronice uzate la punctele de colectare locale în perioada campaniei a fost recompensat cu un premiu instant. Programul de funcționare al punctelor de colectare si amplasarea acestora au fost publicate încă de la începutul campaniei pe www.ecotic.ro.

Campaniile din Adjud și Fălticeni au continuat în anul 2017 campania națională „Orașe Curate“, un program itinerant al organizației ECOTIC dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Asociaţia ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare