Recolamp a reciclat în ultimii 10 ani peste 15,5 milioane de echipamente de iluminat - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Recolamp a reciclat în ultimii 10 ani peste 15,5 milioane de echipamente de iluminat

12 February 2018 - 02:05 PM Reciclare & Recuperare

Tuburi arsePeste 3.650 tone deșeuri de echipamente de iluminat, echivalentul a 15,5 milioane de unități, au fost reciclate în România în ultimii 10 ani de Asociația Recolamp, organizație nonprofit ce are ca obiect de activitate colectarea și reciclarea în condiții de siguranță a deșeurilor provenite din echipamente de iluminat.
„Am investit aproximativ 13.500.000 de euro în acești primi zece ani. Sumele provin exclusiv din Timbrul Verde, element de cost asociat colectării și reciclării și pe care producătorii participanți Recolamp îl includ în prețul final de vânzare al produselor pe care le comercializează. Cu aceste fonduri am dezvoltat și administrăm o rețea națională de colectare, care asigura lunar în 2017 preluarea a aproximativ 70 de tone deșeuri din întreaga țară, datorită celor 1.000 de comenzi prin care ni se solicită ridicarea lămpilor și echipamentelor de iluminat arse și depozitate selectiv de către cele 12.200 de instituții de stat și/sau private cu care avem protocoale de colaborare“, a spus Roxana Şunică, director general executiv al Recolamp.
Cele mai recente date de pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului sunt cele pentru 2014 și arată că România a atins o rată de colectare de 19% la categoria echipamente de iluminat. În acest context, cu o cotă de piață de 36% din totalul volumului de echipamente de iluminat vândute, Recolamp a asigurat peste 40% din deșeurile reciclate la nivel național.
Orice generator de deșeuri din România poate solicita containere și poate beneficia de infrastructura de colectare dezvoltată de Recolamp. Colaborarea este gratuită, iar organizația preia deșeurile de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente și minimum 50 de kilograme în cazul corpurilor de iluminat.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare