ECOTIC, sub deviza „Se poate!“ în 2017 - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

ECOTIC, sub deviza „Se poate!“ în 2017

13 February 2018 - 02:59 PM Reciclare & Recuperare

Caravana EcoticPentru ECOTIC, anul 2017 a confirmat creșterea rolului pe care organizația îl are în domeniul gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în România. Depășirea pragului de 100.000 tone deșeuri electrice colectate în 11 ani de activitate, cele peste 40 de evenimente și campanii derulate de-a lungul anului în întreaga țară sunt câteva dintre reușitele lui 2017.

Activitățile ECOTIC în anul 2017 s-au concentrat pe o colectare cât mai eficientă a DEEE, eforturile fiind dublate de acțiuni de comunicare și educație dedicate atât mediului rural, cât și celui urban. Orașe Curate, Stația de Reciclare, Școala Ecoterrienilor, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat - toate campanii de tradiție ale organizației - au continuat cu rezultate notabile și în anul 2017.

Oraşe curateOrașe Curate: o campanie care străbate țara

În condițiile creșterii țintelor de colectare, implicarea cât mai eficientă a tuturor categoriilor de populație este foarte importantă. Pentru mediul urban, ECOTIC derulează campania Orașe Curate care în 2017 a străbătut 24 de orașe din România: Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Galați, Piatra Neamț, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Cluj-Napoca (de două ori), Ploiești, Iași, Vaslui, Comănești, Baia de Arieș, Otopeni, Borșa, Vișeu de Sus, Giurgiu, Fălticeni și Adjud. Locuitorii acestor orașe au preluat mesajul necesității colectării DEEE și au predat zeci de tone de deșeuri electrice și electronice.

Stația de Reciclare, un reper în colectarea DEEE din mediul rural

Vă mai aduceți aminte de Caravana ECOTIC, cu expoziția mobilă de echipamente electrice și electronice? După doi ani petrecuți printre cei mici, Caravana a pornit din nou prin țară, de această dată pentru a comunica mai ales în mediul rural despre responsabilitatea colectării și reciclării DEEE. Din 2016, Caravana colectează DEEE în cadrul campaniei Stația de Reciclare, care în 2017 a străbătut 3 județe - Argeș, Sibiu și Prahova - și a staționat în Câmpia Turzii, în Ploiești și în Sectorul 1 din București.

Şcoala ecoterrienilorȘcoala Ecoterrienilor: 200 de școli deschise eco-educației

În 2017 s-a încheiat prima ediție a Școlii Ecoterrienilor și a început cel de-al doilea an școlar dedicat educării celor mici în spiritul protecției mediului înconjurător. Sute de școli și zeci de mii de copii s-au alăturat poveștii Ecoterrienilor, micile personaje verzi care au transmis spiritul ecologic celor mici.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ediția a IX-a

Anul 2017 s-a încheiat cu tradiționalul concurs național de proiecte dedicate protecției mediului înconjurător. În decembrie, Gala a premiat cele mai inspirate și eficiente acțiuni desfășurate de companii, instituții publice, instituții de învățământ și ONG-uri.

Un final potrivit unui an care s-a desfășurat sub deviza „Se poate!“, un an în care ECOTIC a colectat peste 19.000 tone DEEE, a contribuit la proiecte naționale și internaționale precum UrbanWINS, a organizat evenimente și seminarii dedicate informării atât publicului larg, cât și companiilor și instituțiilor, precum „Politici Verzi în Companii“, a continuat activitatea la Centrul Municipal de Colectare Iași - primul centru de colectare de acest tip din România - și în concluzie a demonstrat că da, se poate!

 Asociaţia Ecotic

Gala Premiilor Pentru Un Mediu CuratAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare