Baterel şi şcolile din România reciclează! - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Baterel şi şcolile din România reciclează!

13 February 2018 - 03:16 PM Reciclare & Recuperare

La reciclatRezultatele campaniilor de educație ecologică organizate de Asociația Environ în școlile din România în ultimii ani devin din ce în ce mai vizibile prin numărul mare al elevilor implicați în proiecte de reciclare, care este într-o continuă creștere.

La nivelul anului 2017, peste 1200 de unități de învățământ s-au implicat în programul „Baterel și Lumea Non-E“, colectând și reciclând aproximativ 130.000 kg echipamente electrice și baterii uzate. Utilizând aplicația www.magazinbaterel.ro, peste 5000 de elevi au transformat punctele acumulate din reciclare în 100.000 de rechizite și cărți.

Ajunsă deja la cea de-a șaptea ediție națională, beneficiind de implicarea Ministerului Educației Naționale, campania „Baterel și Lumea Non-E“ își propune să îi învețe pe tinerii de pe băncile școlii despre responsabilitate, implicare socială și simț civic, despre schimbarea care începe cu fiecare dintre noi.

Premii

În cadrul proiectului, întreaga comunitate de elevi și profesori se implică într-o serie de activități, precum cursuri de protecție a mediului, acțiuni de voluntariat, concursuri de colectare selectivă a echipamentelor electrice și a bateriilor uzate, dar și activități eco-creative prin realizarea de colaje, benzi desenate, scenete de teatru sau experimente științifice.

Baterel în şcoală

Prin intermediul platformei www.magazinbaterel.ro, elevii și profesorii din toate ciclurile de învățământ pot descărca materiale informative, vizualiza filme tematice, accesa suportul de curs pentru susținerea orelor de educație ecologică și își pot selecta premiile dintr-o gamă bogată de produse atractive de uz școlar şi cărți, iar pentru cei mai activi, chiar tabere școlare.

Baterel înconjurat de copii„Campania Baterel este mai mult decât un proiect care îi premiază pe copii pentru că reciclează, este o chemare la asumarea rolului fiecăruia de la mic la mare în efortul comun de protejare a mediului înconjurător și atenuare a schimbărilor climatice. În acelaşi timp, ne bucură faptul că tot mai mulți profesori și unități de învățământ se înscriu și participă activ în acest program. Prin puterea exemplului celor mici îi încurajăm și pe cei mari să se implice, să își asume leadership-ul, să prețuiască resursele și bogățiile pe care natura ni le oferă. Am reușit în acești ani să creăm o adevărată comunitate de prieteni care împărtășesc aceleași valori: grija față de mediu, atitudine de învingători, spirit civic și ne bucurăm să vedem că familia Baterel crește de la an la an“, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Cea de-a VII-a ediție a campaniei „Baterel și Lumea Non-E“ se desfășoară în perioada 15 septembrie 2017 - 30 iunie 2018, iar înscrierile se pot face până la data de 15 mai 2018 accesând www.magazinbaterel.ro sau apelând linia telefonică dedicată 031.827.0000.

Campania „Baterel și Lumea Non-E“ este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă organizat începând cu 2011 de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și cu sprijinul Ministerului Educației și al Ministerului Mediului.

O mulţime de premianţi

 ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare