ECOTIC sprijină Coaliția pentru Economie Circulară în România - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

ECOTIC sprijină Coaliția pentru Economie Circulară în România

12 March 2018 - 12:09 PM Reciclare & Recuperare

Coaliția pentru Economia Circulară în RomâniaCoaliția pentru Economia Circulară în România este o inițiativă privată, apolitică, deschisă către toți actorii implicați în economia circulară. Membrii Coaliției susțin voluntar, cu expertiză și resurse, agregarea unor abordări comune și sincronizate cu privire la implementarea principiilor și mecanismelor Economiei Circulare în România. La inițiativele Coaliției au aderat peste 100 de companii cu capital autohton și străin, cu peste 14.000 de angajați și cu o cifră de afaceri care însumează peste 5 miliarde lei.

Lansarea Coaliției a avut loc pe 8 februarie la ASE și a reunit reprezentanți ai autorităților (Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Administrația Fondului pentru Mediu), ai mediului de afaceri și mediului academic. ECOTIC a participat la evenimentul de lansare în calitate de membru al Coaliției.

În cadrul întâlnirii a fost semnat un parteneriat cu ASE pentru realizarea unor studii de impact în vederea fundamentării științifice a unor legi și reglementări în domeniul protecției mediului și revalorificării resurselor.

Noua coaliție își propune armonizarea punctelor de vedere ale autorităților, mediului de afaceri și operatorilor economici din domeniul gestionării deșeurilor.

Dialogul s-a concretizat într-o sesiune deschisă de întrebări și răspunsuri privind aspecte practice importante ale metodologiei de calcul pentru contribuțiile de mediu, modificată la finalul anului 2017. S-au discutat aspecte tehnice și fiscale, modalități de lucru, formulare necesare, cazuri excepționale, revizuirea unor prevederi din textul OM nr. 1503/2017.

Reprezentanții Coaliției și-au exprimat intenția de a realiza periodic studii de impact și de a facilita schimbul de informații și bune practici între mediul de afaceri și autoritățile de mediu.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare