ECOTIC dă startul „Stației de Reciclare“ în 2018. Primul județ: Hunedoara - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

ECOTIC dă startul „Stației de Reciclare“ în 2018. Primul județ: Hunedoara

06 April 2018 - 10:41 AM Reciclare & Recuperare

Staţia de reciclare„Stația de Reciclare“, campania itinerantă ECOTIC dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural își continuă traseul în 2018. După ce în 2017 a informat aproximativ 200.000 de persoane și a colectat 100 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), „Stația de Reciclare“ ia startul începând cu 15 martie 2018 în județul Hunedoara.
„Stația de Reciclare“ este una dintre campaniile ECOTIC care contribuie la obiectivul de atingere a țintei naționale de colectare DEEE de 45% prin conștientizarea populației în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din fiecare județ vizitat asupra necesității colectării DEEE și le pune la dispoziție un punct de colectare mobil - Caravana ECOTIC - unde aceste deșeuri pot fi adu-se și predate spre reciclare.
În 2018 campania continuă în județul Hunedoara cu sprijinul Ministerului Mediului, Consiliului Județean Hunedoara și ADI Hunedoara.
Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care aduce la Caravana ECOTIC minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va participa la o tombolă cu premii atractive. Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (televizoare, frigidere, mașini de spălat) este gratuită.
Până la finalul campaniei hunedorene, Caravana ECOTIC va duce „Stația de Reciclare“ în 10 localități din județ.
Pentru mai multe detalii, accesați www.ecotic.ro.

ECOTICAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare