3R Green a sortat 30.000 tone de deșeuri în 9 luni - Reciclare & Recuperare | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

3R Green a sortat 30.000 tone de deșeuri în 9 luni

11 May 2018 - 01:33 PM Reciclare & Recuperare

3RGREENÎn condițiile în care colectarea selectivă a deșeurilor rămâne la nivel național mai mult la stadiul de intenție, când România are obiective ambițioase pentru reducerea cantităților de deșeuri depozitate iar industria de reciclare are nevoie de materie primă, singura soluție economică viabilă rămâne separarea deșeurilor în stații de sortare și transformarea lor în materie primă.

Societatea 3R Green deține o stație de sortare care funcționează de aproape 9 ani în apropiere de București. Potrivit conducerii companiei, sortarea este o operațiune esențială atunci când din diferite motive nu se poate realiza separarea la sursă a deșeurilor reciclabile de cele reziduale. Toată această activitate necesită investiții apreciabile, un amplu proces tehnologic și un volum mare de muncă într-un mediu care nu este dintre cele mai plăcute.

3RGREENÎn primele nouă luni ale anului 2017, societatea 3R Green a preluat din județul Ilfov 22.236 de tone de deșeuri amestecate și din București aproximativ 7.600 tone de deșeuri menajere în amestec. După procesarea acestor cantități, compania a reintrodus în circuitul economic 2.393 tone carton, 433 tone hârtie, 173 tone plastic, 307 tone PET, 238 tone sticlă, 214 tone lemn, 160 tone fier, 40 tone doze de aluminiu, 388 tone de folie și 11 tone de anvelope.

Societatea 3R Green deține una dintre cele mai importante stații de sortare din județul Ilfov și se află într-un amplu program de modernizare și extindere. Una dintre cele mai recente investiții a fost separatorul pe bază de curenți de aer Horstmann, care permite sortarea deșeurilor în două fracții: grea, cu umiditate crescută și ușoară, uscată.

Stația de sortare are o suprafață de 10.000 metri pătrați și o capacitate totală de sortare de aproximativ 1.280 tone pe oră. 3R Green poate prelua o cantitate de deșeuri municipale amestecate de aproximativ 168.000 tone pe an.

În viitorul apropiat compania intenționează să deschidă noi puncte de lucru în jurul Capitalei și să intre pe piața serviciilor de salubrizare.

ecologicAlte articole in rubrica Reciclare & Recuperare